purraanko foliota

purraanko foliota

Ståhlhammarin Aatuhan (DIAGEO) se sieltä, Kenneth imussaan. Lähetäänpä keittiöön ihmettelemään. Ohjelmassa puhetta baarimestaruudesta, shrubeja, cordialeja, vaahtoja, käyneitä paistinpannuja ja ties mitä – komeasti tasajalkaa tutulta ja turvalliselta hiekkalaatikolta ulos. Olihan viikko. Viimeistään nyt on selvää, että mestarit pelaavat ylimmässä liigassa.

Erotutko? Miksi tulisi erottua – pitääkö erottua? Mitä asiakas oikeasti haluaa – tiedätkö?

Yksi viikon kynnyskysymyksiä oli – minkä kautta olet oppinut jonkun tietyn ammatillisen jutun? Kuka myi kenelle ja mitä? Mihin oma tekemisesi perustuu – pitääkö tekemistä perustella? Entäpä ne kuuluisat tekemättä jättämiset…

Junnut hei! – puhun nyt toisen asteen nuorista, jotka ilmestyvät aina mesujen jälkeen kakkoskerrokseen. Mikä teitä häiritsee alan tyyppien (mm. baarimesujen) tekemisessä? Mitä te arvostatte, tehän kuiten jo pyöritte elinkeinossa. Ja vastauksia tuli. Eikö olisi suorastaan röyhkeän rohkeaa kysyä asiakkaalta, että miksi sinä oikein käyt meillä? Vain siksikö, että meillä on halvempaa kuin naapuribaarissa vai siksikö, että ollaan niin lähellä vai? Eihän noin voi kysyä, eihän…

Kiitos Aatu & DIAGEO. Paljon tuli uutta ja osan nähdystä ja kokeillusta pystyy omaan liikeideaan viemään helposti – jos vaan viitsii. Mieli avartui ja ilmeiden perusteella juttuja luvassa. Osaa me vielä mutustellaan, mutta niinhän me aina. Nyt muuten ollaan opintojen suhteen siinä pisteessä, että porukka haluaa tehdä asioita oikeasti laadukkaasti, eri lailla ja erottua – sinne päin ja vähemmän ei enää yksinkertaisesti ole vaihtoehto. Tästä Kiitos kaikille teille kaikille, jotka olette jo Rovaniemellä käyneet ja jotka olette vielä tulossa. Se liekki roihuaa jo komiasti 😊

Jeps. Lyhyestä virsi kaunis. Niin monta soppaa porisemassa samanaikaisesti, että jätetäänpä tämä muhimaan miedolla. Jatketaan taas viikolla 6, jolloin sukelletaan kaikkein syvimmän eli minän syövereihin, niin siviili kuin ammatillisen. Mietitään myös niitä kuuluisia vuorovaikutustaitoja, jotka kaikki omiksi vahvuuksiksi laskevat. Tiedätkö muuten omat vahvuutesi ja pääsetkö hyödyntämään niitä työssäsi?

Valokuvat © Ari Manninen