Make vaan…

Make vaan…

Raittisen Markku (Brown Forman Finland) ja ohjelmassa kaikki mitä olet aina halunnut tietää vodkasta (Finlandia Vodka Taste Training), kansantajuisesti isällisen baarimestaruuden kera – myös Tennessee Whiskeyn ja Bourbonin ero on jatkossa satavarmasti selkiä. Oma yhteistyöni nimenomaan Maken ja Finlandia Vodkan kanssa alkoi vuonna 2005 (brändin kanssa jo aiemmin). Rovaniemen baarimesut pääsivät nauttimaan hänen opeistaan heti alusta lähtien vuonna 2007 kun ensimmäinen ryhmä aloitti opintonsa Toripuistikon vitosessa. Ja tuota ensimmäistä porukkaa seurasi seuraava ryhmä, ja seuraava, ja… Vuosien varrella Markusta ja ”Äffästä” onkin muodostunut oleellinen kulmakivi koko touhulle ja Rovaniemen sapluunalle touhuta. Kaikki Rovaniemellä aikanaan opiskelleet ihan varmasti muistavat legendaariset työkeikat kansainvälisessä Finlandia Vodka Cupissa. Porukalla painuttiin lumi pöllyten myrskyjen läpi Lainioon (se kuulusia pikis) ja Levin kupeeseen. Hikeä, kyyneliä ja työtunteja laskematta Äffän väreissä. Hienoja hetkiä, jotka eivät unohdu. Hetkiä jotka elävät nykyään kansantarinoina…

Nostalgista, niin nostalgista oli jälleen kerran muistella menneitä Söörin kanssa. Itseasiassa, niin nostalgista, että en edes yritä purkaa muistiinpanojani ja päivän fiiliksiä. Todetaan vaan, että vodkat ovat erilaisia (aina ovat olleet) ja niin ovat Tennessee Whiskey ja Bourbonkin.

Se ensimmäinen vuodelta 1970 – back uppina nykyinen perhe…

Jokainen ”Äffäcuppi” oli omanlaisensa ja odotettu työn täyttämä ”luokkaretki”, mutta vuonna 2013 International Finlandia Vodka Cupin XV kansainvälinen finaali oli tietyllä tapaa ”uhkeimmillaan” ja niin aikaansa edellä. Tästä Day 1 ja täältä Ready Steady Shake Day 2 ja lopuksi The winner is.

Kuka käski maistaa – paikalla olleet tietävät…

Kiitos Make – mitähän me oltaisiin ilman sinua – niin paljosta saadaan Kiittää. Ja Kiitos myös Ameriiikan Pekka, Pellisen Pekka ja kaikki Te, joihin on Äffän kautta ja yhteydessä tullut vuosien varrella törmättyä. Folkelle terveisiä! Lippu liehuu edelleen vaikka nykysukupolvi ei välttämättä ole vodkasta edes kuullut 😉 Pakkaus ja logot muuttuvat, mutta äijät vaan pysyy & porskuttaa.

Sinne painui sitkiä sissi Raittinen etelän pimeyteen ja tilalle saapui uusi vieras. Moro! Sunhan piti tulla iteksiäs. – Joo, meitä tulikin kaksi…

Valokuvat © Ari Manninen