valaistumisen tasosi on?

valaistumisen tasosi on?

Vastatuuleen Napapiirin syleilyyn laskeutui yksi tämän tutkinnon peruskivistä – Mikael Karttunen Anoralta. Luvassa niitä perusjuttuja, joiden tietäminen ei riitä vaan ne pitää myös ymmärtää. Agendalla myös pään sisäistä pöllyttämistä olan takaa, sillä baarimestaruushan on niin paljon enemmän kuin vain cocktaileja yössä, eikö? Tuo ammatillinen ymmärrys muuten alkaa pikkuhiljaa näkyä porukassa. Hyvin nämä pärjäsivät tiskin takana työelämässä jo ennen opintojen aloitustakin, mutta nyt tekemisessä on selkeä ammattimainen meininki ja näkemykset ja valinnat pystytään perustelemaan. Askellus on reipas ja sillä on selkeä suunta. Tyypit tietävät miksi asiakas on tullut juuri meille minun vieraaksi ja miten tämä homma toimii. Kokonaisuus hahmottuu ja nyt se alkaa olla itsestä kiinni kuinka pitkälle oman ammatillisuuden haluaa viedä…

Ja hetihän sitä perinteisesti hypättiin sinne kuuluisaan syvään päätyyn, joku pää edellä, joku toinen jalat. Tunnistatko asiakkaan tarpeet – mitä se meidän vieras odottaa ja kaipaa? Tullaanko baariin muka pelkän tuotteen takia? Teetkö kaiken aina raha edellä ja siksikö se menee pieleen? Cocktail business vai People business?

Edelleen niin ajassa kiinni oleva lähestymiskulma…

Kun olisi niin paljon annettavaa, mutta kun – niinkö, noinko se menee? Baarimestariko se kertoo miten käyttäydytään – pilaatko mahdollisuutesi tehdä työsi hyvin? HÄ!?  Kiinnostaako asiakasta miksi? Mikä vastuu ja mikä mahdollisuus, eikö? Mikä syö juuri sinun tahdonvoimaasi? Oletko sinä liikeideasi mukainen baarimestari?

Mikä on backbaarin tehtävä? Millainen valikoima – leveä vai syvä, mitä muuta ja miten..?  

Ja valaistumisen tasosi on?

Se höylä

Näitä Mikaelin vierailuja on niin hankala pukea sanoiksi – sinun pitäisi olla läsnä. Mikael, nöyrä Kiitos jälleen kerran Rovaniemelle saapumisesta ja porukan ajatusmaailman tuulettamisesta, ammatillisuutesi jakamisesta, pökkäämisestä oikeaan suuntaan. Tutkinto alkaa olla siinä pisteessä, että se kuuluisa muutos alkaa tapahtua ja porukka kasvaa ammatillisesti kovaa vauhtia – palaverit opiskelijoiden ja heidän ohjaajien kanssa ovat tätä nykyä todella antoisia ja herkullisia hetkiä. Ope hymyilee taas 😉 Hoksaamisen myötä kaikkea tekemistä alkaa leimata todellinen ammattimaisuus, joka tulevaisuudessa muuttuu asiantuntijuudeksi, jos niin halutaan. Sanomiset eivät ole enää diipadaipalätinää vaan selkeitä näkemyksiä, jotka pystytään perustelemaan. Ammattinimikkeen etuosahan (baari) on ollut kasassa jo tovin, mutta nyt myös loppuosa (mestari) alkaa rakentua. Meneillään oleva rakennustyö ei koskaan ole helppo ja tuo mukanaan asioita niin hyvässä kuin pahassa, mutta se vaan näyttää kuuluvan mestariksi kasvamiseen. Niin se aina mennyt ja niin se (varmaan) tulee aina menemään, sillä baarimestareiden tarve ei koskaan tule katoamaan. Tämä kiehtova työ ja ammattinimike vaan on niin paljon, niin paljon enemmän kuin se perusläppä nojailun kera. Olisiko tämä se seuraava sukupolvi, joka…

Jatketaan !!!

Kuvat © Ari Manninen