näennäistä vai?

näennäistä vai?

Pikkasen kun mielikuvitusta käyttää, niin Napapiirilläkin on jo kesä. Baarimestarit alkavat olla viittä vaille valmiita ja asiat menevät juuri nyt vauhdilla eteenpäin. Kaikenmoista on touhuttu, joten päivitetään kevään kuulumiset ennen kuin porukka pysyvästi katoaa työpisteilleen hämmentämään olemassa olevaa. Eklundin Juho ja Bacardi Martini – luvassa jälleen yksi valistunut näkemys mutusteltavaksi.

Miksi vermutit on niin haastava tuoteryhmä nuoremmalla baarimestarisukupolvelle? Ravistimeen ja sekoituslasiin kyllä saadaan vaikka ja mitä, mutta kun sama tietyllä tavalla on jo valmiina pullossa, niin ei. Ei, vaikka vermutit pidentäjillä, runsaiden jäiden kera, jos mitkä ovat ajan hengen mukaisia (kesä)juomien aatelia. Miksi vermutteja ei tunneta ja uskalleta käyttää? Ovatko vermuttipullot somistuselementti, jolla pönkitetään omaa katu-uskottavuutta? Menneet ajan tämän tuoteryhmän kohdalla tuskin koskaan palaavat, mutta kyllä sen kuitenkin pitäisi olla niin paljon enemmän kuin vain ainesosa Negronissa.

Millaisia juomia juodaan? Mennäänkö edelleen kohti maksimaalista karvautta vai palataanko…

Kunnioita kaavaa, mutta astu ulos hiekkalaatikolta. Kyseenalaista esim. perinteiset esivalmistelut ja aina voimassa ollut tapa tehdä jotain – miten niin näin ei voi muka tehdä? Ja miten eteenpäin – kolmen I:n taktiikalla? Haluatko oppia vai oletko jo täydellinen? Mikä siinä baarimestarin työssä oikein on parasta ja paljonko siinä juomasekoituksessa on sokeria ja alkoholia? Onko muuten minun makea sinun makea? Onko tekemisesi todellista kestävän kehityksen mukaista arkea vai näyttävää, nättiä & näennäistä viherpesua juuri oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa?

Ja maailma aukeni jälleen. Oma ammatillinen näkemys alkaa pikkuhiljaa hahmottua ja sitä myöten myös omaa työskentelyä ohjaava filosofia rakentua – ns. valu alkaa kuivua. Kaikki on nykyään niin paljon helpompaa, kun hoksaa, osaa suodattaa kuulemansa ja näkemänsä ja tarvittaessa uskaltaa kyseenalaistaa. Kiitos jälleen kerran Juho ja Bacardi Martini – paljon tuli mutusteltavaa ja asioita aukeni kansantajuisen tulokulman myötä. Mojito muuten ei enää koskaan tule olemaan entisensä 😉

Sehän alkaa porukat olla aika lähteä tien päälle – Transportteri alle ja heti aamusta kohti Torniota.

 

Kuvat © Ari Manninen