pois mukavuusalueelta

pois mukavuusalueelta

Tämän baarimesuporukan opintojen viimeinen vieraileva tähti oli Mikko ”Popo” Pietikäinen, Norex Selected Brands. Kahden päivän ”piipahduksen” ohjelma perinteinen ja hyväksi havaittu. Oman konjakin teko, joka aina pistää porukan hymyilemään, pidit sitten tuosta jalosta tisleestä tai et. Paljon puhetta euroista, baarimestarin arjesta ja mahdollisesta tulevaisuuden yrittäjyydestä. Vielä enemmän puhetta työyhteisön jäsenenä toimimisesta ja jaksamisesta yleensäkin, niin työpisteellä tiskin takana kuin muussa arjessa. Ja pieni drinksukisakin vielä lopuksi…

Tiedätkö mistä oman yrityksesi juomatuotteen myynti muodostuu? Tiedätkö myytkö oikeita tuotteita? Paljonko esim. viinin myynti on kaikesta juomamyynnistä? Mitä ja millaisia viinejä baarin tuotevalikoimaan – paljonko niitä tarvitaan ja miksi? Osaatko hyödyntää esim. avatut väkevät viinit juomasekoitusten ainesosana – ottaisiko kuluttaja jotain muuta kuin tietyn (sen yhden) Spritzerin? Miten hinnoitella viini – euroja vai prosentteja ja miksi?

Millaista se maahantuojan edustajan arki on? Kuka tuo ja mitä ja mistä? Tunnetko alan toimijoiden edustajat?

Lopputulemana aika ”ronskeja konuja”, kun alkoivat säästelemään parhaita tisleitä…

Olihan taattua Popoa ja hapoillehan se jälleen meni hyvällä tavalla. Kiitos Popo myllytyksestä ja näkemyksesi avoimesta jakamisesta, jatketaan !! Porukkaa valmistuu ja se alkaa olla näiden tyyppien opinnot taputeltu. Niputetaan mennyt vuosi vielä yhden postauksen ja 12 minuutin muodossa ennen kuin allekirjoittanut karkaa kesälomille ☀️

Ensimmäinen mankelista ulos – ja ne ”ammatilliset rypyt” oikenivat 😉 Menestystä !!
 

Kuvat © Ari Manninen