oma baari

oma baari

Kyllä se cocktail-sana aukeaa ihan eri lailla, kun paikalle saapuu yrittäjä, jonka baarin nimestä se löytyy. Jani Virta, Cocktail Company Oulu – Tervetuloa. Eikö se ole jokaisen baarimestarin unelma, ainakin jossain vaiheessa uraa, se oma baari? Mutta mitä se yrittäjyyden arki käytännössä on, niin hyvässä kuin pahassa, ja miten tuo sana cocktail ”taipuu”, kun ei tuijoteta sen määritelmää ajalta kypärä & kilpi. Juuret ja historia, perusteet pitää tietää ja tuntea, mutta nyt on nyt ja moni asia niin eri lailla kuin silloin joskus – eikä tarvitse edes mennä kovin kauas. Jani, anna mennä…

Tällä kertaa kuvien kautta ja otetaan sitten kunnon teoriapaketti ja ajatuspöllytys seuraavan postauksen myötä, kun vielä kerran viskistä viskijäbän vetämänä.

Mitäs ne nämä ovat? Miksi asiat tapahtuvat sykleissä ja jokin katoaa, tullakseen taas takaisin tietyn ajan kuluttua. Ympyräkö se tämä juttu on ja ratasko oli jo keksitty?

Kuinka hyödyntää raaka-aineet loppuun asti? Mitä on kestävä kehitys ja kierrättäminen baarin arjessa? Kuinka vähentää tuontiraaka-aineiden käyttöä? Mitä on baarimesun catering?

Ai että – tämä oli kova…

Pirun hyvin vetää nämä koulutukset – loppuu tila 😉

Konsepti – liikeidea – palvelukulttuuri – erotutaan jne. jne. Kuinka erottua nykypäivänä, kun asiakas on nähnyt ja kokenut kaiken, ne kuuluisat elämyksetkin?

Edelleen niitä hetkiä…    

Onko yrityksen sijainnilla merkitystä? Missä voisin antaa itsestäni enemmän, nauttisin työstäni enemmän?

Hyvät misat – tarkoittaa mitä ja miten? Paljonko menee aikaa – onko liikeidean näköistä, teidän liikeidean?

Ja paljon paljon muuta – Kiitos Jani. Kummasti aukesi tuo raaka yrittäjyyden arki ja taisi cocktail-sanakin pikkasen menettää mystistä glamouriaan, kun avasit sen ja samalla tultiin komeasti vuoteen 2023. Keneltäpä sen paremmin oppii kuin sitä tekevältä, oli kyseessä sitten se haave (joka jokaiselle suotakoon) nimeltä oma baari tai vaikkapa cocktail / baaricatering. Jatketaan!!

Kuvat © Ari Manninen