valmis !

valmis !

Olihan huima reissu jälleen kerran. Kesä on jo pitkällä ja viimeisin baarimesu-porukka toivottavasti nauttii täysillä työnsä hedelmistä. Sinne kuuluisaan satamaan ja maaliin päästiin, vaikka klassisesti asiat jäivät viime tinkaan. Tiedän, aikuisopiskelijan arki ei kaikkine twisteine ole aina herkkua, ja sitten taas toisaalta, ei se aina ole niin vaikeaakaan – itsekin tuossa roolissa aikanaan ollut, joten kokemuksesta puhun. Koti ja perhe, arki, työpaineet ja opinnot – ja kaikki samaan aikaan. Kiitos Teille arvon yhteistyökumppanit, jotka jälleen mahdollistitte niin paljon ja teitte tämänkin porukan – Class 2022 – opinnoista ikimuistettavat. Se alkaa olla viimeistä raporttia vaille valmista, joten Mikko Pietikäisen (Norex) parin päivä pöllytys, Road Trip Tornion Panimolle Kaj Kostianderin hoteisiin ja jo lähes legendaarinen Ramos Fizzzzzzzzz jokirannassa…

Popo, anna palaa!! Baarimestari on tulevaisuus, mutta mitä maahantuoja on baarimestarille? Miten maahantuoja toimii? Kuinka monta % back baarisi tuotteista on turhia – mistä sen tietää, että tuote on turha? Myyt aikaa, ymmärräthän? Osaatko laskea kuinka paljon maksaa yksi X? Teetkö ilmaista työtä – miksi? Mikä myy juuri nyt? Mitä Suomi juo – onko todellisuus baarimestarin päässä vai luvuissa?

Toisinaan sitä vaan pääsee tekemään älyttömän hienoja juttuja, kuten blendaamaan oman konjakin…

Mitä on bar catering? Tuosta noin vaan touhuamaan? Halua olisi, mutta riittääkö osaaminen ja resurssit? Ruoka ja juoma, juoma ja ruoka – osaatko (haluatko) yhdistää? Haastavaa, vähän kuten se laatukin, niin yksilöllistä? Kuinka luot tunnelmaa, lupaat paljon, mutta toimitat enemmän?

Baarimestareita paikalla vai jotain ihan muuta? 

Kiitos Mikko ja Norex – ei petä koskaan 🙂 Koulutuksen lopussa saa jo ammatillisesti taklata ja nuo ”taklit” vaan pitää osata ottaa vastaan. Baarimestari ei etene mutulla, fakta. Osaahan kaikki Tornioon? Let`s go!

Moro Kajtsu, mitä se olut oikein on, hyvä sellainen? Miten olut voi? 

Kyllä se aukeaa ihan eri lailla, kun pääsee aistimaan paikan päälle…

Miksi oluet edelleen ovat niin vaikea juttu, ja toisinaan aliarvostettu – siltä se ainakin tuntuu ja kuulostaa, ja toisinaan (edelleen ihan liian usein) näkyy elinkeinon perustekemisessä. Minä ainakin olen valmis maksamaan laadukkaasta oluesta, mutta mikä siitä sitten tekee laadukkaan? Voisin tästä pitää melko paatoksellisen saarnan – läsnäolleet tietävät – mutta annetaan olla. Kyllähän joku kuiten on pielessä, jos sen laadukkaimman oluen turhan usein saa kotona?

Kiitos Kaj Kostiander ja Tornion Panimo 🙂 Rehellinen pro-näkemys otetaan aina suurella kiitollisuudella vastaan. Mahtavaa kun kysymyksiin saa vastaukset. Ja tiiäkkö, nyt porukka tietää, enemmän…

Sen palautteen opinnoista + itsearvioinnin voi antaa näinkin…

Ennääää 11 minuuttia 😉

Kyllähän näitäkin veijareita ikävä tulee…

Paljonkkos vieläs? 

Se on uuden baarimesuryhmän haku auki ja lokakuussa 2023 opinnot aloittava ryhmä kasvaa koko ajan. Kuten aiemminkin – jos olet tätä koulutusta ja ammattinimikettä miettinyt, se pyörii mielessä ja kielen päällä arjessa, niin olisiko nyt se kuuluisa hetki ottaa haaste vastaan? Tästä linkistä pääset eteenpäin – hakemus sisään.

Jos vielä mietit, niin seuraavassa nyt valmistuneen porukan ajatuksia menneestä vuodesta: ”Tutkinnon suorittaminen oli piristysruiske pitkään alalla olleelle ja leipääntyneelle baarimikolle. Vuosi meni lentäen eteenpäin ja kaikki vierailijat olivat silmiä aukaisevia…

”Nyt jos lähtisin opiskelemaan, niin olisin alusta lähtien rohkeampi, enkä ajattelisi asioita liian monimutkaisesti. Elä hetkessä ja pidä hauskaa, kuten vuoden aikana on tehty…

”Koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin ja olen kasvanut huimasti viimeisen vuoden aikana…

”Vaihtelevaa, jännittävää, monipuolista, oikeastaan ylitti odotukset…

”Mukava vuosi takana. Paljon on nähty ja opittu. Ammatillinen arki on muuttunut…

”Näkemys laajentui ja luotan itseeni. Ammatilliset verkostot laajenivat…

”Olen ylpeä tutkinnon suorittamisesta. Se on avannut silmäni monille mahdollisuuksille ja antanut valoa tulevaisuuteen…

”Tuntuu, että oppiminen on vasta alussa ja jatkossa työtunnit ovat tarkoituksenmukaisempia…

”Tutkinto on laaja ja kokonaisvaltainen katsaus baarimaailmaan. Paljon mielenkiintoista tekemistä ja vieraita. Minua oli houkuteltu mukaan jo vuosia ja nyt lähdin…

Kiitos teille tyypit. Hoiditte homman laadukkaasti joka suuntaan. Nyt se sitten on itsestä kiinni, miten pitkälle viette ja menette. Mestari on kova lupaus 😉

Näin, nähdäänkö syksyllä / alkutalvesta?

 

Kuvat © Ari Manninen