Cocktails &…

Cocktails &…

Vauhti on kova. Ovi käy tiuhaan ja vierailevat asiantuntijat vaihtuvat. Tutkinto etenee ja porukat verkostoituvat. Tätä se on parhaimmillaan – yhteisöllisyyttä, jossa tieto ja taito näkemysten kera vaihtavat omistajaa. Taidot kehittyvät ja ihan kaikkea kuultua ja nähtyä ei enää oteta vastaan pureksimatta. Vaan mitäpä oli ohjelmassa tällä kertaa? Suuria tunteita arjessa aiheuttava cocktail-sana ja Virran Jani, Cocktail Company Oulu. Ja heti perään Tonto Kyrö Distillery Companylta, ja luvassa jotain spessua…

Moro Jani, yrittäjyys ja oma baari? Bar Catering, kerrotko lisää? Ja Janihan kertoi, ja porukka kuunteli, silmät muljahtelivat. Eiköhän jokaisen baarimestarin unelma jossain vaiheessa ole oma baari, mutta mitä se arki oikeasti on? Miten paljon se vaatii, että pärjää ja unelmat muuttuvat kannattavaksi liiketoiminnaksi? Kiitos isosti Jani – aina yhtä miellyttävää ja herättelevää. Toivotamme edelleen menestystä ja jatkamme haaveilua…

Helppoa, kun sen osaa – mutta miksi ja milloin tämä valmistustekniikka?

Mitä esim. nollahävikki ja yleensäkin kestävän kehityksen mukainen toiminta oikein ovat? Arjen tekoja monella eri saralla, vai sanahelinää, joka…

Sitähän se baarimestaruus on, kun haluaisit jättää sormenjälkesi ja luoda jotain mullistavaa tuosta noin, nopeasti ja helposti. Ei se vaan niin mene, mutta helpottuu kummasti, kun tiedon ja taidon oheen kehittyy se kuuluisa ymmärrys. Asioista vain tulee helpompia ja jossain vaiheessa sitä huomaa, että laadukas vähemmän todellakin on enemmän – kaikessa. Tämä porukka muuten on juuri nyt tuossa taitekohdassa. Tekeminen on nykyisellään seesteistä ja ulkoinen olemus on rauhoittunut osaamisen lisääntymisen ja kasvaneen itseluottamuksen myötä. Liikkeet ovat harkittuja, valinnat lähes järkiään oikeita ja suusta ei pääse enää sammakoita. Ammatillinen haastaminen on oleelliseen keskittyvää ja näkemys kirkastuu hetki hetkeltä – tarjoilulämpötilakin on jo lähes oikea. Tyypit yksinkertaisesti alkavat näyttää ja kuulostaa baarimestareilta.

Moro Tonto! Lupasit yllättää, joten anna mennä. Ja Sivulan isäntähän yllätti. Boxeja ja pulloja, paljon infoa seinien sisältä, Kyrön mainion tarinan ohessa – nyt on faktat hallussa ja tarina ns. jiirissä. Aivan mahtavaa saada jälleen uutta tulokulmaa ja siinä ohessa päästä tekemään jotain niinkin hienoa kuin oma gini. Kiitos Isooooosti Tony ja Kyrö. Ei ollut helppoa ei! Taisi porukan arvostus masterblendereitä ja muita mystisiä juomabisneksen hahmoja kohtaan nousta enemmän kuin huimasti. Sour on vielä helppo, mutta…

Ai jai jai – sitä aina innostuu itsekin tämmöistä näkymästä. Nämäkin ovat niitä juttuja…

Mutta kun minä laittaisin 😉

Ja tässä lopputulema – vähemmän oli enemmän…

Kohti Rovaniemen lentoasemaa. Tervetuloa Mikael, Karttusen Mikael. Agendalla edelleen uusi näkökulma ja taitaapa se cocktail sanakin jälleen jalostua…

 

Kuvat © Ari Manninen