winwin

winwin

Mitä tarvitaan? 756 erilaista pienpanimoIPAaa kaappeihin ja kilometrin verran katu-uskottavaa kupariputkea tiskin taakse? Vai olisiko vähemmän enemmän? Riittäisikö liikeidean mukainen ”laadukas lagervetoinen kattaus” tarkkaan mietityillä erikoisuuksilla höystettynä? Oluita, jotka porukka osaa ja joihin sitoudutaan – millä mallilla on poppoon olutosaaminen? Onko tekeminen laadukasta – mitä laatu tarkoittaa oluen (panimotuotteen) kohdalla? Mikä tekee ravintolasta olutravintolan? Olut, lempiaiheeni, kuten minut tuntevat hyvin tietävät. Oma näkemys on aiheen tiimoilta selkeä (ja suuria tunteita), mutta mitä sanoo ja miten toimii erikoismaahantuoja? Mitkä ovat panimoteollisuuden trendit juuri nyt, meillä ja maailmalla? Miten se siideri makaa ja myy, katoamassa? Oluen kulutus laskee Suomessa, laskeeko, miltä näyttää tulevaisuus? Siinäpä se päivän agenda. Aihekokonaisuus kiinnostaa ja haluamme vastauksia näkemysten kera. Nina Halme, Brew Seeker, Tervetuloa!!

Miten edustamasi yrityksen juomamyynti jakaantuu, tiedätkö – eikö pitäisikin tietää. Entäpä valtakunnalliset luvut? Mitä tarkoittaa laadukas panimotuote – mikä on asiakkaan mielikuva, mitä on yrityksen (henkilöstön) arjen tekeminen, entäpä näkemys tuotevalikoimaan liittyen – kuka valikoiman rakensi? Kuinka palvella asiakasta panimotuotteella?

Puhutaanko puhtaudesta? Miltä puhdas maistuu? Miksi se olut on ruokajuomana ihan parasta? Mitä se lisäarvon tuottaminen arjen myyntityössä on esim. oluen kohdalla – myytkö samoja asioita kuin vähittäiskauppa ja yhtä kasvottomasti? Voisiko asiakas joskus päättää hinnan? Mitä sitoutuminen maahantuojan kanssa tarkoittaa? Miksi kahmia mahoton valikoima, tietämättä mitä tuotteet ovat? Missä mennään (mikä vialla), jos henkilöstöä ei kiinnosta tuotekoulutukset? Mitä jos maahantuoja joutuu puuttumaan? Miksi niitä täyden kympin olutravintoloita on niin vähän, ihan liian vähän…

Miten käy siiderin?

Jaa, olutdrinkkejä? Helppoa – ei todellakaan. Keep it simple…

Miksi, miksi ja miksi? Ja vastaukset saatiin. Aivan mahtavaa Ninni ja Brew Seeker. En tiedä, mutta taisi ope innostua eniten – näinhän käy aina kun oluesta puhutaan. Kiitos avoimuudestaan ja faktoista. Asiat ja kuviot selkenivät, ymmärrys syveni. Kajtsu ja Tornion Panimo – tulemme kylään valmiimpina!! Be prepared 😉

ps. Tämä muuten taisi olla postaus no500 – kaikenmoista…

Kuvat © Ari Manninen