kokonaisvaltaisemmin

kokonaisvaltaisemmin

Kerrankin reaaliajassa. Se alkoi loppusuora, kun baarimesut kokoontuivat toiseksi viimeiselle lähijaksolle. Ryhmän opinnot etenevät vääjäämättä kohti loppuaan, mutta vielä keritään, ennen kuin tämä jotos on ohitse. Portaat heilahtivat, ovi kävi ja sisään astui Eklundin Juhon (Bacardi-Martini Finland) johdattelema joukkio, siivellä Mika Ammunét (Bar Mate). Tervetuloa koko poppoo ja olkaat hyvät Arvon Söörit – tänään on teidän päivä.

Miten se teidän yrityksen aperitiivikulttuuri voi? Onko sitä olemassa ja jos, niin voisiko olla enemmän? Torino mainittu! Puhutaanko bittereistä ja somistetaan vermuteilla vai tehtäisiinkö molemmilla bisnestä, joka osuu enemmän kuin täydellisesti nykykuluttajan vaatimuksiin ja odotuksiin? Vermutit, nuo näyttävät back baarin patsastelijat, joista kyllä puhutaan, mutta kuinka moni sitten oikeasti niitä ymmärtää ja osaa käyttää, muutenkin kuin naapuribaarin näköisinä 2cl:n annoksina siellä ja täällä…

Kukapa ei haluaisi kuulla ammatillisia näkemyksiä, jotka perustuvat koettuun – been there, done that! Aivan, mahdollista myös minulle!?   

Kuinka kauan se työ on kivaa, jopa hauskaa? Milloin se muuttuu ja miksi? Milloin ja miksi tulee vastaan raja, kun intohimoinen rakkaudesta lajiin tekeminen muuttuu puurtamiseksi, suorittamiseksi & suoriutumiseksi ilman hymyä, kiitosta…

Onko arjen toiminta sanoitettu ymmärrettävästi? Sitoutuvatko kaikki? Onko baari ilman päällikköä mahdollista?

Juomasekoituslistan luominen? Tuskaista hammastenkiristelyä ja kuukausien huopaamisen jälkeen päivän valon näkevä mestariteos vai oman liikeidean näköiset askelmerkit rapiaan 30 minuuttiin ja tiskin paremmalle puolelle viilaamaan? Yksinkertaisuudessa loistava harjoitus. Liikeidea – yhteistyökumppani(t) – sesonkikello – Foodpairing – eurot…

Tietäjät tietävät 😉

Yksi livahti jo kohti pohjoista ja jäljelle jäi neljä. Kaksi on vielä esittelemättä? Huomenna on heidän päivä…

 

Kuvat © Ari Manninen