valu valmis

valu valmis

Niin se meni opinnot nopiaa, kuten aikanaan luvattiin. Pohjatyöt tehty, seinät pystyssä ja katto pään päällä. Vesitiivis ja lämmötkin pysyvät sisällä. Nyt se on sitten tyypeistä itsestä kiinni, kuinka pitkälle haluavat ammatillisuutensa viedä. Vähemmälläkin siellä elinkeinossa pärjää, toisinaan hämmästyttävän vähällä, mutta eiköhän jokaisen tutkinnon suorittaneen baarimestarin henkilökohtainen tavoite ole todellinen asiantuntijuus. Lupaus ja lunastus – siinäpä jälleen. Viimeinen vieras ja perinteinen parin päivän loppupöllytys – Pietikäisen Mikko ja Norex.

Millaisia tyyppejä se kuuluisa elinkeino ja työelämä oikein haluaa ja tarvitsee? Millaista osaamista kaivataan? Mitä nykypäivän asiakas haluaa – ainakin toistaiseksi kohdata elävän henkilön? Pidetään tuosta jatkossakin kiinni, sillä se toinen vaihtoehtoahan on robotti työpisteellä, automaatteja siellä täällä, asiakkaat keskustelemassa tekoälyn kanssa jne. Kaikki jo valmiina, kaunista ja täydellistä? Ala muuttuu ja ilmasto muuttuu. Pitääkö baarimestarinkin muuttua?

Klassikkocase ja aina yhtä kiehtovaa – vai mitä sanotte oman konjakkiblendin rakentamisesta.

Millaiset ovat ammatilliset verkostosi? Löytyykö se kuuluisa mentori, matalan kynnyksen ammatillista tukea ja turvaa? Henkilöitä, joille voi kilauttaa ja joilta saa vastauksia sen valistuneen näkemyksen kera. Sitä rehellistä, realistista ja avointa dialogia. Mitä se baarimestari tulevaisuudeltaan odottaa?

Popo ja se kuuluisa ”konsulttikolmio” 😉

Eihän sitä tiedä, jos ei yritä. Nyt osataan ja helppoahan tuo oli. Sabrage – perussettiä tarvittaessa…

Sinne menivät ja uusi ryhmäkin saapui jo. Lauteilla jälleen innokas porukka, mutta tällä kertaa hieman erilaisella kokoonpanolla, sillä ryhmästä 90% on alalle kaivattua mimmienergiaa. Luvassa on jälleen hienoja asioita, kunhan homma saadaan polkaistua kunnolla käyntiin lokakuussa. Kesän ajan painetaan arkiduunia, tehdään muuan opintoihin valmistava tehtävä ja rentoudutaan – elämähän on sitten kuitenkin niin paljon muutakin kuin vain suorittamista pankkitilille, jonka saldo ei ole tiedossa. Jos missasit ensimmäisen haun, niin heti elokuussa yhteyttä, sillä vielä mahdut mukaan, vaikka porukka onkin jo ideaalikokoinen.

Nöyrät Kiitokset teille arvon yhteistyökumppanit, jälleen saatiin porukka valmiiksi. Olen tämän niin moneen kertaan aiemmin sanonut, mutta eipä tämä vanhene tai kulu – Te mahdollistatte niin paljon. Ja Kiitos Popo ja Norex – huippupäivät, kuten aina. Niin paljon mielen päälle, eikä vain baarityöskentelystä ja juomatuotteesta…

Näin. Se alkaa loman vietto ilman baarilusikoita ja senttilitroja. Hyvää kesää Kaikille 😊 Ja Mesut, koskaanhan en teitä tainnut saada kaikkia samaan aikaan samaan kuvaan, sitten aloituksen, mutta Menestystä !!

 

Kuvat © Ari Manninen