sanoista tekoihin

sanoista tekoihin

Tai ”Janosta tekoihin”, kuten baarimesujen Road tripin kohde Tornion Panimo toteaisi. Oluttahan se maailma juo, mutta toisinaan tuohon olutosaamiseen tunnutaan panostavan hämmästyttävän vähän, saatikka koko juomaa arvostettavan. Miksi näin? Miten hyvin sinä osaat oluen? Pystytkö esim. yhdistämään oluen ja ruoan tai osaatko tarvittaessa kertoa, miten olutta valmistetaan, puhumattakaan tuosta suosittelusta? Kun sen paikalla päällä aistii, niin koko ”case” aukeaa, ja pikaisen gallupin perusteella juuri näin kävi Kajtsun hoteissa jokivarressa, siellä meren perukoilla. Kun pääset hypistelemään, haistamaan ja maistamaan. Kun saat kysymyksiin vastaukset oman hiekkalaatikkonsa suvereenilta asiantuntijalta, rautaisella ammatillisella näkemyksellä ryyditettynä.

Moro Kajtsu, tässä me taas ollaan! Oluen ystäviä ja halutaan enemmän. Näyttäsikkö ja kertoisikko? Ja Söörihän kertoi, näytti ja maistatti – kuvien kautta…

Toisinaan sitä hämmästyy itsekin ajoituksen osuessa täydellisesti kohilleen…

Kiitos Kajtsu ja Tornion Panimo – intohimosi ei voi olla tarttumatta! Kun sen paikan päällä kokee, niin onhan se ihan erilainen pohja, josta ponnistaa. Olut, niin paljon helpompi ja selkeämpi jatkossa. Jatketaan !!

Olipa kerran torniolainen – raikkaita aromeja…

Nämä ovat niitä hetkiä, joihin sitä vielä joskus palaa…

Se alkaa olla tämän baarimesuporukan opinnot valmiit. Pari on jo valmistunut ja loput tulevat kovaa vauhtia perässä. Myyntikampanjoita on pidetty ja niistä raportoitu. Ohjaajien hihoissa roikuttu ja lukuja ruinattu. Ammatilliset verkostot ovat laajentuneet ja ymmärrys syntynyt. Asioita on tapahtunut toisinaan pikkasen myöhemmin, toisinaan odotettua aikaisemmin, mutta aina on tapahtunut. Jotenkin kaikkea voisi kuvata yhden tyypin seuraavalla kommentilla: ”Asiakaspalvelussakin olen kokenut paljon edistystä, ja se on myös se asia mistä saan eniten positiivista palautetta suoraan asiakkailta.” Näin se menee. Kaikesta tulee vaan helpompaa ja hauskempaa, kun tieto ja taito näkemyksen kera lisääntyvät. Sitä ei välttämättä itse huomaa, kun yksinkertaisesti alkaa tehdä asioita paremmin – asiakkaat kyllä hoksaavat.

Se alkaa olla viimeisiä lähipäiviä vaille valmis tämä ”jotos” – työpistekelpoisia kaikki. Ohjelmassa vielä klassiset suoritukset Sabrage ja Ramos Fizzzzzz, syventävä osuus Cocktail cateringin saralla, juoman ja ruoan yhdistämistä, oman blendin teko!?, katsaus kulutustottumuksiin meillä ja maailmalla, pienimuotoinen drinksukisa ja kaiken ohella paljon puhetta baarimestaruudesta…

Kuvat © Ari Manninen