2022

2022

1 (1280x767)

Taas mennään! Baarimesujen valmistavan koulutuksen lähiviikko no6 ja tiistain vieraana Kyrö Distillery Company ja Mikko Koskinen. Päivän agenda seuraava: Kyrön tislaamon tarina, mitä on craft?, suomalainen cocktailkulttuuri, gini ja Juuri. Miten on mahdollista, että Suomessa – miten niin, miksi ei!? Ja siitä suomalaisesta cocktailkulttuurista – mitä se on? Onko se sitä, että osaamme samoja juttuja kuin muutkin, ehkä jopa paremmin, vai onko se rohkeasti jotain ihan erilaista, omaa ja muuta?

2 (1280x863)

3 (1280x886)

4 (1280x837)

Nämä meikäläisen muistiinpanot alkavat näköjään vuosien kuluessa muuttua luonteeltaan vähintäänkin tiivistetyiksi ja niitä tuskin ymmärtää kukaan muu kuin minä itse, vai miltä seuraava kuulostaa? Klo 09:00 on se oikea aika, vettä Tiibetistä(kö)? Biopolttoainetta levästä – sitähän se on, kookospähkinöitä koputellessa. Kuinka olla ujosti surrealistinen – ujo luumu vs. puhtaan tyly nuotio. 46til-% – mikä on tuon luvun salaisuus? Mikä on siistiä suomalaista? Kuinka viedä Lappilaisuutta ja suomalaista drinkkikulttuuria eteenpäin?

5 (1280x853)

Älyllistä laiskuutta – mitä on älyllinen laiskuus kun puhutaan baarityöskentelystä?

6 (1280x843)

Juuri – Verso – ?

7 (1280x797)

8 (1280x853)

”Kaikkeen ei löydy koulutusta, mutta kaiken pystyy opettelemaan – päätä mitä haluat ja mistä se kaikki lähtee.”

9 (1280x914)

IMG_2891 (1280x892)

IMG_2895 (1280x816)

”Ohikiitävä havumetsä, jonka läpi ajat aamu-usvassa mönkijällä yhdeksän pintaan.”

IMG_2905 (1280x853)

IMG_2912 (1280x807)

”Äsken kiipesin puussa, nyt halailen niitä.”

IMG_2930 (853x1280)

IMG_2934 (877x1280)

Kysymys – mitä suomalainen drinkkikulttuuri – mitä se merkitsee – on teille arvon tulevat baarimestarit?

”Matkimista maailmalta. Otetaan mallia maailmalta eikä hoksata hyödyntää omaa ympäristöä, ei tehdä kuten ruoan parissa touhuavat. Se on selkeitä ja yksinkertaisia makuja, sen pitäisi olla suomalaisia ja Lappilaisia juttuja. Se voisi oikeasti olla erilainen ”vientituote”. Kaipaa jo jotain uutta. Kopioi ja tyytyy isossa kuvassa liian vähään, rohkeus puuttuu. Nouseva trendi, halua ja intoa on molemmin puolin tiskiä. Yhä kasvavassa määrin seurustelua juoman ja ruoan ympärillä. Laatua laidasta laitaan. Yksin loistamista yhdessä.”

IMG_2935 (1280x824)

IMG_2959 (1280x860)

IMG_2970IMG_2971 (1280x853)

Craft – mitä ovat sen mahdollisuudet? Mitä ovat sen haasteet? Saako tai kannattaako tuota c-sanaa enää ääneen lausua? Oletko craft-kriittinen – rehellinen itselle ja asiakkaille?

IMG_2991 (1280x853)

Näin – siinäpä sitä. Päivä oli täynnä ilmaan heitettyjä mielikuvia ja tiskille työnnettyjä konkreettisia esimerkkejä. Se oli myös, kaiken ”muun” keskellä, syvällistä oman työn ja baarimestarin roolin avaamista. KIITOS Mikko ja KYRÖ Distillery Company erinomaisen antoisasta ja jälleen kerran niin rehellisestä päivästä 🙂 Homma jatkuu huomenna kun oman näkemyksensä tulee jakamaan Pro Baarimestari 2016 Jarkko Issukka – Tervetuloa!

Ja lähtee. Vallankumous syö omat lapsensa (baarimestarit) – mitä seuraavaksi ja kenen ehdoilla? Toistaako historia tältäkin osin itseään?

IMG_3022 (1280x760)

Huomiseen!

 

Kuvat © Ari Manninen

 

 

Vastaa