Viikko 46

Viikko 46

Viikon 46 lukujärjestys oli ammatillisen opettajan (allekirjoittaneen) arkea parhaimmillaan: maanantaina baarityöskentelyn perusteita valmistuvien tarjoilijoiden ja hotellivirkailijoiden kanssa, tiistaina Helsinkiin, keskiviikkona Helsinki ja Lahti, torstaina alkoholilainsäädäntöä ja anniskelumääräyksiä ensimmäisen vuoden opiskelijoille sekä markkinointia valmistuville tarjoilijoille, perjantaina jälleen markkinointia ja anniskelumääräyksiä jo mainituille porukoille. Mikä viikosta teki niin mainion – mitä Helsingissä ja Lahdessa tapahtui?

Tiistai

Kello 09:20 kone Rovaniemeltä Helsinkiin, majoittuminen ja kohti ensimmäistä lukujärjestykseen merkittyä: ohjelmassa oli tapaaminen Veli Salosen (Maxxium Finland) kanssa ja osallistuminen Vicky Stevensin (Visitor Center Manager, Laphroaig Distillery) vetämään Laphroaig koulutukseen / tastingiin. Opinko uutta? Opin – mitä? Siitä myöhemmin tarinan ja kuvien kera tällä sivustolla.

Helsingin yö alkoi jo tummua. Ennen illan ohjelmaan merkittyä Rémy Martin Cocktail Partya Bläkissä, oli tilaisuus käydä morjenstamassa Timo Siitosta ja tutustua A21:seen ajan kanssa ennen ravintolan aukeamista. Sainko uusia näkemyksiä ja sitä kautta ajatuksia? Sain – mitä? Myös tästä aikanaan lisää kuvien kera.

Rèmy Martin Cocktail Party ja vanhan tuttujen Dominique Joussonin (Ambassadeur International, Rémy Martin) ja alkuvuoden matkaseurueen tapaaminen (vierailu Rémylle ja Cognaciin). – Kuvia kevään reissusta konjakin sydänmaille löytyy kuvagalleriastani.

Keskiviikko

Kohti Lahtea ja Teerenpelin tislaamoa yhdessä Vickyn ja Velin kanssa. Oliko Lahti ja Teerenpeli käymisen arvoinen keikka? Ehdottomasti oli, sillä suomalainen viski ja viskin valmistus yleensäkin avautuivat uudella tavalla kun se kaikki oli siinä edessäsi, kädellä kosketeltavissa. Iso Kiitos Teerenpelin porukalla ja erityisesti Viskimestari Jaakko Joelle avoimuudesta jolla hän syvensi ja päivitti omaa ammatillista tietämystäni aiheeseen liittyen. Teerenpelin vierailusta lisää aikanaan tarinan ja kuvien kera. Myös toiseen kerta vedetty Laphroaig koulutus / tasting aukeni ihan uudella tavalla kun jo eilen koettu alkoi jalostua toisella yrityksellä (tietohan lisää tuskaa, mutta vain hetkellisesti).

Iltakoneella kohti kotia, takana vauhdikkaat kaksi päivää, ja pää pyörällä uutta ja ihmeellistä mukavien muistojen kera – Kiitos Maxxium Finlandille, yhdelle tämän hankkeen pääyhteistyökumppaneista, ovien avautumisista.

Coolisti ”karkkikaupassa” – Teerenpelin mallasviskin kypsyttämö

Muu viikko

Juuri nyt väsätään baarityöskentelyn perusteisiin liittyen opiskelijoiden kanssa omia ”signature juomasekoituksia”. Mitä innovatiivisempi, sen parempi, kunhan kaupallisuuden ehdot täyttyvät eli se on toteutettavissa myös ”tosi elämässä” = elinkeinossa.

Markkinoinnin puolella ollaan juuri nyt tuotteistamassa itseämme – miksi sinun ja edustamasi yrityksen tulisi palkata juuri minut? Helppoa? Ei todellakaan, sillä jostain kummasta syystä itsensä kehuminen ääneen on kovin vaikeaa, varsinkin kun sanottu ja tehty pitäisi vielä allekirjoittaa, esiintyä omalla nimellä. Ongelmahan ei tosin ole pelkästään opiskelijoiden vaan koko alan esim. baarityöskentelyyn liittyen – kaikilla tuntuu olevan se ainoa oikea mielipide, näkemys, tieto jne., mutta kun se pitäisi allekirjoittaa, niin kovin tulee hiljaista ja mikään ei taaskaan muutu. Toisinaan tuntuu jopa, että jo olemassa olevakin näivettyy pois.

Lumi tuli maahan

Viikko 46 päättyi iloiseen yllätykseen; taivaalta tuli lunta. Ei sitä kamalasti satanut, mutta riittävästi värjäämään luonnon valkoiseksi. Harmi vain, että kelien kylmeneminen (tänään mukava pakkaskeli -15C) ja lumi esim. Levin mutkamäen maailmancuppia ajatellen tulivat liian myöhään. Toisaalta, juuri oikeaan aikaan alkavan sesongin ja joulumatkailijoiden kannalta, jotka kohta täyttävät Rovaniemen ravintolat: ”Luuuki, loki, klakiii…?” – ”Aaaah 🙂 You mean glögi!?”

Naarmuinen ja harmaantunut korvallinen totilasi (standardi sellainen = joka paikassa samanlainen), vääntynyt lusikka, koko päivän porissut vetinen glögitiiviste, 2cl maustettua väkevää viinaa, rusinaklöntti, mantelisilppulautta juoman pinnalla, ja kaikki tämä tulikuumana, kielen polttaen – pystymme varmasti parempaan!

Joulun odotusta ja Hyvää alkavaa työviikkoa no 47

 

 

Vastaa