A21 Cocktail Lounge – ”Sip With Style”

A21 Cocktail Lounge – ”Sip With Style”


Mikä tekee A21 Cocktail Loungesta niin erilaisen baarin, että sillä on kanttia siemailla tyylillä? Onko se edes mahdollista Suomessa – mitä on tyylillä siemailu? Timo ja Niko A21:stä avasivat hieman omaa ideologiaansa opintomatkallaan Helsingin yöhön eksyneelle.

Syyskuu 2007 ja A21 Cocktail Lounge syntyi – oliko alku helppo? Ei todellakaan, sillä oman näköisen loungekulttuurin luominen ja konseptin hioutuminen veivät aikanaan kokonaisen kalenterivuoden. Oliko usko loppua? Ei, sillä luottamus omaan näkemykseen ja tekemiseen oli vahva.

Mikä tekee A21:sta niin erilaisen? Kysymykseeni: ”Miksi teillä on ovi kiinni ovikellon kera?”, Nikolta saamani vastaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan lähes nerokas ja kertookin kaiken oleellisen: ”Jotta voisimme keskustella siitä.” Niinpä niin. Asioita on oikeasti mietitty, vaikka tuon vastauksen tehtävänä lienee ollutkin hiljentää allekirjoittanut 😉 Kaikesta huokuu asioiden viimeistely; oli se sitten miljöön yleisilme, käytettävät raaka-aineet ja ainesosat, henkilöstön olemus tai tietty taianomainen ilmapiiri ja asioiden helppous joka baarissa vallitsee, seikka joka on minulle laatua isoilla kirjaimilla. ”Viiden tähden hotellissa pitää olla viiden tähden palvelu!” -Timo

Main Lounge (kuva: A21)

Mitä on laatu?

Se on mm. tuoreita ja laadukkaita (parhaita ja niiden parhaita osia) raaka-aineita: marjoja ja hedelmiä, yrttejä, mausteita sekä oikeasti erilaisia tuotteita, tuotteita joita ei välttämättä muualta löydä. Se on myös omia signature-cocktaileja kuten ”Suomen neito” (kotimaisia marjoja, giniä ja sitruunalimonadia) tai ”Rhuba Martini” (raparperia, basilikaa ja kotimaista vodkaa). ”Tuotteen pitää olla kunnossa, mutta se on vain osa kokonaisuutta joka muodostuu ihmisistä, palvelusta, tarinoista… -Timo

Kohtuullisen haastavan oloinen työpiste


Erilaisia tuotteita

Mitä erilaista A21:stä löytyy? Bittereitä, jotka maailmalla ovat juuri nyt yksi niistä jutuista, baarista löytyy reilu parikymmentä. Lista onkin kaikessa komeudessaan Angosturaan ja Peychaud’s Bittersiin tottuneelle suorastaan hämmentävä: Jerry Thomas Own Decanter, Repeal Bitters, Creole Bitters, Xocolate Mole, Wormwood Bitters, Boker`s Bitters, The Bitter Truth Aromatic Bitters jne. – mm. sitruunaa, appelsiinia, greippiä, selleriä, raparperia, persikkaa, koiruohoa, suklaata, minttua, vaniljaa, laventelia, ja sokerina pohjalla omat vaniljan, lakritsijuuren ja pimentopippurin makuiset Bitterit.

Erilaisuutta ovat myös hyllystä löytyvät ns. vanhat ”elvytetyt” tuotteet, kuten esim. Antica Formula vermutti (Fratelli Branca Distillierie), jotka mahdollistavat, Bitterien ohella, ”oikeasti vanhojen” juomien valmistamisen.


Paikalliset raaka-aineet

”Menkää metsään ja tuokaa sieltä jotain punaista, keltaista, vihreää ja ruskeaa. Ymmärtäkää ja opetelkaa käyttämään niitä.” -Niko

Mitä Helsingissä juuri nyt?

”Ei juurikaan mitään. Mitään erikoista ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Helsingin yö odottelee, kuten koko Suomi”. –Timo

Baarimestari

Seuraavassa Timon ja Nikon näkemys baarimestarin työstä, joka heidän mielestään on maailman paras ammatti, sekä tietyllä tapaa hyvinkin uudenlainen lähestymistapa koskien baarimestarien tärkeimpiä ominaisuuksia.

Baarimestarin, joka myös ”Yön oppaana” tunnetaan, 10 tärkeintä ominaisuutta:

– Pelimies

– Pelimies

– Komea

– Viikset

– Pitkä

– Karismaattinen

– Tyylikäs

– Hattu

– Puhdas

(Ammattitaitoinen)

Ja suurin osahan näistä edellä mainituista ominaisuuksista osuu erääseen tiettyyn Mestariin 🙂

Kiitos – toivottavasti savuporo-vuorisuolasuklaa maistui.


Vastaa