Baarivälineillä trendijahtiin

Baarivälineillä trendijahtiin

Olen jo pitkään yrittänyt löytää netistä kauppaa, joka myisi tällä hetkellä kaikkien maailman huippubaarimestareiden suosimia japanilais-tyylisiä baarvälineitä. Nyt olen löytänyt sen ja kokeillut palvelun toimivuutta. Tässä tarinaa, joka opastaa ”räyhäköiden” baarivälineiden lähteille.

Yllä olevassa kuvassa on kaksi kpl 40 cm pitkiä japanilaisia baarilusikoita, joiden toinen pää on, kuten näkyy, haarukka. Pään alkuperäinen tarkoitus on toimia apuna erilaisten koristeiden, kuten oliivien, kirsikoiden jne. poimimisessa ja asettelussa. Käytännössä se on kuitenkin lähinnä koriste, joka näyttää hienolta pyöriessään, kun lusikkaa käytetään sekoittamiseen. Siihen kun lisätään vielä kristallinen sekoituslasi, jollaiset ovat tilauslistalla seuraavaksi, niin ai ai… Pakko myöntää, että tällaisten välineiden kautta sekoittaminen saa aivan uutta seksikkyyttä katsojan silmissä. Ja kun muistetaan mikä olikaan baarimestarin ensisijainen tehtävä? Asiakkaiden viihtymisestä huolehtiminen? Näiden lusikoiden pyörimäliikkeen seuraaminen on lähes hypnoottista. Suosittelen.

Lusikoiden ja sekoituslasien seurassa ehdottomat nykypäivänä ovat kuvan kapistukset. Vielä lisää ”blingiä” sekoitteluun ja miksei ravisteluunkin tuovat nämä hopeoidut Julep-siivilät. Hohdokkaasti kimaltelevat, ulkomuotonsa perusteella käsin taotulta vaikuttavat siivilät ovat yksinkertaisesti ”sikasiistit”. Julep-siivilöiden suosio perustuu siihen, että se on siivilöistä ensimmäinen. Se on kaikkien cocktailsiivilöiden äiti ja isä. Tällä hetkellähän kovin trendi baarimaailmassa on paluu juurille, juomasekoitusten ja cocktailin alkuaikoihin.

Baarimestarit maailmalla käyttävät nykyisin mittaamiseen jiggereitä. Suosituin ja mielestäni hienoin malli on yllä oleva japanilainen jigger. Valitettava tosiasia on se, että tietääkseni ei ole olemassa vaa’attuja jiggereitä, joita voisi Suomessa laillisesti käyttää anniskeluun. Tässä olisi hyvä tilaisuus baarivälineiden maahantuojille…

Mitä ravistamiseen tulee, on maailmalla luovuttu lähes kokonaan ”perinteisestä” Boston Shakerista, jossa toinen osa on lasia ja toinen metallia. Tilalle ovat tulleet täysmetalliset ravistimet. Kuvassa olevat ravistimet ovat huippubaarien suosimat, japanilaiset ”Koriko” -merkkiset ravistimet, jotka ovat kaikilta ominaisuuksiltaan loistavat. Ne sulkeutuvat tiiviisti, ilman minkänlaista voimankäyttöä. Ne myös avautuvat samalla tavalla, eli kevyellä napautuksella. Niissä on runsaasti tilaa ja molempien osien pohjassa olevat tasapainotukset tekevät ravistimesta luonnollisen käsitellä. Kaiken lisäksi yhden ravistimen hinta on about 17 dollaria!

Näiden hienojen välineiden lisäksi netistä löytyy myös valtava valikoima erilaisia bittereitä:

Dutch’s Colonial Bitters on Bittermens Inc.:n valmistama bitteri, jossa perinteisten mausteiden ja kukkien (ruusu, kamomilla, laventeli) lisäksi on käytetty Amerikan alkuperäiskansojen suosimia mausteita, kuten Kinnikinnick (karhunmarjan lehtien, sumakin ja muiden lehtien sekä yrttien sekoitus) ja Ryytilaakeri (Spicebush, lat. lindera benzoin). Kukkaisa ja hienostunut bitteri. Toimii konjakki- ja ginipohjaisten cocktailien kanssa loistavasti.

Amargo Chuncho saattaa nimenä olla tuttu kaikille, jotka ovat perehtyneet Pisco Sourin sielunelämään. Kyseessä on bitteri, jota Perussa alunperin on käytetty Pisco Sourin maustamiseen. Sopii toki Angosturan sijaan moniin muihinkin drinkkeihin. Erityisesti Cachacaa tai Tequilaa käytettäessä loistava!

Falernum on Tiki-drinkeissä käytetty siirappi tai likööri, jossa ovat mausteina yleensä manteli, inkivääri ja/tai neilikka sekä usein myös vanilja ja allspice. Siinäpä hyvä luettelo myös tämän Falernum Bitterin raaka-aineista. Kun tekee alkuperäisellä reseptillä ja hard shakella Daiquirin, johon on lisätty pari dashia tätä niin voi pojat… Toisaalta Falernum Bitters sopii hienosti mihin tahansa drinkkiin, jossa perusalkoholina on rommi.

Tämän pitkällisen selvityksen jälkeen haluatte varmaan kuulla, mikä se nettikauppa oikein on. Käykää katsomassa: www.cocktailkingdom.com

Kyseessä on New Yorkissa sijaitseva yritys, joten rahtikulut ovat ainoa miinus. Itselleni paketti tuli perille viikossa ilman mitään ongemia. Erittäin helposti käytettävä nettikauppa ja ovat myöskin vastanneet kyselyihini nopeasti ja asiallisesti. Siispä palvelukin pelaa. Uskallan suositella lämpimästi kaikille, jotka haluavat jahdata baaritrendejä myös työvälineiden saralla.

-Mikael

Vastaa