Torres & Earth

Torres & Earth

Annastiina Jäppinen, Torresin Brand Ambassador, vieraili Viini- ja alkoholijuomien jatkokurssillamme. Hän esitteli Torresin viinitaloa, jolla on Espanjan lisäksi tuotantoa myös Chilessä ja Kaliforniassa.

Chilessä Torres on vaikuttanut vuodesta 1979 lähtien. Tutustuimme Torresin työhön perinteisen chileläisen Pais-rypäleen arvostuksen nostamiseksi. Tähän liittyen Torres on tehnyt paljon työtä myös pienviljelijöiden olojen ja tulojen parantamiseksi. Maistoimme alkuun herkullisen, perinteisellä menetelmällä valmistetun Santa Digna Estelado Rosén. Tämä kuohuviini oli herkullisen vaalean ruusupunainen ja tuotantomäärältään kohtuullisen pieni, tähän mennessä noin 20.000 pulloa vuodessa.

Saimme kuulla paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa Torresin tuotannosta ja toimintatavoista. Itselleni oli yllätys, että talo käyttää 3 miljoonaa euroa vuodessa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, tai että talo on valittu kahdesti maailman vihreimmäksi ja ekologisemmaksi viinitilaksi. Hyvä Torres! Minulle oli myös yllättävä tieto, että Mexicossa Torresin brandyn kulutus on niin kovaa, että se vaikuttaa koko yrityksen myyntilukuihin siten, että brandyn osuus on 40% kokonaismyynnistä viinien ollessa 60%.

Annastiina veti meille mielenkiintoisen ja asiantuntevan tastingin. Hän sai osallistujat aktivoitua hyvin mukaan – keskustelua syntyi ja mielipiteitä vaihdettiin. Ammattikorkeakoulun opetuksessa on hyvä, että mukaan saadaan muukin lähestymistapa kuin pelkän tuotetietouden. Tässä tapauksessa vastuullisuuden näkökulma osui ja upposi koko yleisöön, itseni mukaan lukien.

Tasting-tuotteet: Verdeo 2010 (Espanja, Rueda), Santa Digna Sauvignon Blanc Reserve 2011 (Chile),Waltraud Riesling 2010 (Espanja, Katalonia), Mas Borràs Pinot Noir 2008 (Espanja, Penedes), Nerola 2010 (Espanja, Katalonia), Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserve 2009, Celeste Crianza 2009 (Espanja, Ribera del Duero), Ibéricos Crianza Tempranillo 2009 (Espanja, Rioja) sekä Salmos 2009 (Espanja, Priorat)

Taas kerran omat suosikit löydettiin. Moni tykästyi ihanan väriseen Santa Digna Estelado Rosé’en tai Waltraud Rieslingiin, mutta kaikkein parhaina taidettiin kuitenkin pitää Celeste Crianzaa sekä Salmosta. Club Torres

Kuva: © 2011 Miguel Torres S.A.


Vastaa