Jiikylään

Jiikylään

Taitaja2012 finaali alkaa olla käsillä ja on aika suunnata kohti Jyväskylää. Ravintolakokkien finaaliin selviytyneelle Katariinalle nousi yhtenä yönä kuume kisasuorituksesta uneksiessa. Seuraavana päivänä kaikki sitten nollattiin, kun kosmetologin käsittelyssä yksinkertaisesti pääsi itku paineiden purkautuessa – nyt kaikki on taas hyvin ja mieli rauhallinen. Katariinan kaverina reissuun lähtee Lapin matkailuopistoa edustamaan myös Jessi Leino (kuvassa treenaamassa tehtävään no3), joka selviytyi tarjoilijoiden finaaliin Järvenpää semifinaalin voittajana. Millä fiiliksellä hän on liikkeellä – tyypin tuntien voisin kuvitella, että mietteet ovat erilaiset kuin Katariinalla.

*Tehtävä no3 – alkoholien tunnistaminen. ”Tehtävänä on tunnistaa seuraavista alkoholijuomista 10 tuoksun ja värin perusteella: Vodka, Gin, Tequila, Vaalea rommi, Skotlantilainen viski, Amerikkalainen viski, Konjakki, Calvados, Tumma rommi, Cointreau, Kahvilikööri, Campari, Mantelilikööri, D.O.M. Benedictine ja Drambuie.”

Millä fiiliksellä?

Jessi, millä fiiliksellä? ”Omana aitona itsenä. En lähde yrittämään mitään mitä en osaa, sillain rennosti. Pikkasen kuitenkin jännittää. Hyvällä mielellä lähdetään, vaikka kisaaminen ei sitten kuitenkaan ehkä ole minun juttu. Tykkään tehdä, mutta en välttämättä kilpailla.”

Kauanko olet treenannut finaalia varten? ”Pienellä ajatuksella jo pitkään, koko ajan, mutta tosi intensiivisesti viikon verran – Kiitos kaikille valmennukseen osallistuneille. Töissä Saariselällä Riekonlinnassa on koko ajan tehty pieniä juttuja kilpailuun liittyen esim. serviettitaitosten muodossa jne.”

Mitkä ovat sinun vahvuudet? ”Olen ulospäin suuntautunut ja tykkään jutella asiakkaiden kanssa. Nöyryys, oma-aloitteisuus ja oon kyllä sähäkkä.” Entäpä kehittämiskohteet? ”Kyllästyn nopeasti. Tuotetuntemus, siihen pitää jatkossa panostaa enemmän esim. juomien osalta.”

Valmistut syksyllä. Joko on suunnitelmia koulun jälkeiseen elämään? ”Jossain vaiheessa ehdottomasti maailmalle töihin, pois Suomesta, Eurooppaan tai Australiaan. Tietyt kontaktit ovat jo olemassa, mutta katsotaan mihin tie aikanaan vie.”

Tehtävä no7 – juomasekoitusten valmistaminen ja tarjoilu. Työn alla ”Bloody Mary” ja valmistustekniikan valitseminen kyseiseen juomaan liittyen.

Tsemppiä Jessi! Tsemppiä Katariina! Kyseessä on vain kilpailu, yksi elämänkokemus muiden joukossa jota on turha ottaa liian vakavasti – voittoa kuitenkin saa tavoitella 😉

Vastaa