Taitaja2012 finaali – and Action!

Taitaja2012 finaali – and Action!

Kaksi päivää takana ja ”jyvät alkavat erottua akanoista” – miten Lapin matkailuopiston porukalla kulkee? Kumpi meni Jessillä paremmin, Fine Dining vai À la Carte? Saiko Katariina nostettua menunsa aikataulun mukaisesti? Entäpä näytöslaji Matkailussa kilpailevat Mari ja Karoliina ja paimennettavana olleet Savonlinnaan eksyneet espanjalaiset turistit? (Kuva: Petteri Nissinen)

Jessi – tarjoilija

Iloisella mielellä ja erinomaisella asenteella, kuten asiakkaat olivat ääneen todenneet. Eilinen kisapäivä oli ollut vaativa, sillä arpaonni oli ”suosinut” ja Jessi oli päässyt ensimmäisenä kilpailijana Fine Dining–tarjoilun. Kohtuu hyvä suoritus oli oma arvio eilisestä. Tänään oli sitten vuorossa À la Carte-tarjoilu joka meni nappiin, niin omasta, kuin asiakkaidenkin mielestä. Muutenkin on mennyt ihan hyvin, mitä nyt ruskeat väkevät alkoholit olivat olleet tunnistustehtävässä pikkaisen kinkkisiä, mutta nehän ovat sitä usein myös kovemmille juomatuoteammattilaisille.

Huomenna on ohjelmassa baarityöskentely jonka tehtäviin kuuluvat juomasekoitusten valmistus yllätystehtävän kera (tehtävät no7 ja no8). ”Baarityöskentelyssä objektiivisen arvioinnin kohteita ovat oikeat työvälineet, työmenetelmät ja reseptiikan noudattaminen. Subjektiivinen arviointi kohdistuu työn sujuvuuteen ja yleisvaikutelmaan, asiakaspalveluun, hygieenisyyteen ja juomien yhdennäköisyyteen” (Taitaja2012). Tuomaristossa muuten eräs Mikael Karttunen Altia Akatemiasta Ravintola Shakerin Antti Kuitusen kera – voimme ainakin olla luottavaisin mielin tuomariston ammattitaidon suhteen.

Ja mikä on Jessin sijoitus tällä hetkellä? Komeasti toisena (2.) kahdeksan finalistin joukossa 🙂 ja nyt kylpylän puolelle latautumaan huomiseen.

Asenteella tyylikkäästi – pirun hyvännäköinen kravatti, kenenköhän? (Kuva: Petteri Nissinen)

Menun alkuruoka nousee (Kuva: Petteri Nissinen)

Katariina – kokki

Aina jotain pientä unohtuu ja pikkaisen ovat aikataulutkin heittäneet nostojen suhteen, mutta muuten mukavasti ja rennolla fiiliksellä. Jos ensimmäisenä päivänä ehkä pikkaisen takkusi, niin tänään sitten räpsähti menusta koko porukan parhaat pisteet – Kata is back in business! Linjakas menu-kokonaisuus ja visuaalisesti hyvännäköiset, ja ilmiselvästi myös makuiset, annokset eivät olleet jääneet keneltäkään huomaamatta.

Huomenna on vielä ohjelmassa Finger foods ja kaikki on mahdollista, sillä tämän hetkinen sijoitus neljäs (4.) 🙂 on vain 3.21 pistettä kärkipaikasta – tiukkaa, niin tiukkaa, mutta siitähän hän nauttii.

Pääruoka esille muuttuneesta pääraaka-aineesta – vasikan ulkofileestä ja vasikan maksasta tuli possun sisäfileetä ja possun munuaisia (Kuva: Petteri Nissinen)

Joku voisi tätä näkyä säikähtää (Kuva: Petteri Nissinen)

Savonlinna – mikä, missä? (Kuva: Petteri Nissinen)

Mari ja Karoliina – Matkailupalvelujen tuottajia

Tänä vuonna näytöslajina, kuten myös ensi vuonna (virallinen kilpailulaji 2014), kilpailtavassa Matkailussa Lapin matkailuopistoa edustavat finaalissa Mari Kovala ja Karoliina Kemppe. Ensimmäisen päivän tehtäväksi oli arpa heittänyt Savonlinnan esittelyn matkailukaupunkina. Tänään oli ohjelmassa ollut, eiliseen liittyen, tarjouksen tekeminen Savonlinnaan saapuvalle espanjalaiselle matkailijaryhmälle – ja kaikki kestävän kehityksen hengessä. Tytöt olivatkin vieneet turistit kulttuurikävelylle Savonlinnan vilinään.

Pistetään ne… (Kuva: Petteri Nissinen)

Huomenna on vielä ohjelmassa laatia toiminnallinen ”ajantappo”-ohjelma ennalta määrittelemättömällä matkailijaryhmällä, ja kaikki vähintään vartissa. Tytöt tuntien – ”No problemos, normal catastrophe!”, kuten heidän valmentajansa, joka todennäköisesti jännittää paljon enemmän, sanoisi.

Ja mikä on tyttöjen sijoitus ennen huomista? Hienosti kolmantena (3.)  🙂

Huominen

Näin. Huomenna vielä viimeinen rykäisy joka kaiken muuttaa voi, kirkkaammaksi. Tänään olisi iltaisella ohjelmassa Chisun keikka, tai sitten vaihtoehtoisesti viimeiset preppaukset huomiselle – elämä on valintoja 😉

Välitulokset ennen viimeistä päivää

 

Vastaa