Jackpot

Jackpot

Eilen oli jo mukava pikku kutina Taitaja2012 finaalissa menestymisen suhteen, ja niinhän siinä kävi, että viimeisestä kisapäivästä tuli Lapin matkailuopiston Toripuistikon opiskelijoille menestys. Jo saavutetut sijoitukset pidettiin, ja kun vielä pikkaisen petrattiin, niin kotiin oli tuomisina ”katoamatonta kunniaa” jalometallien kera. (Kuvat: Petteri Nissinen, Jouko Rajanen ja Jussi Raittimo)

Ravintolakokki

2. Katariina Koskinen, Lapin matkailuopisto

Tulokset

Tarjoilija

2. Jessi Leivo, Lapin matkailuopisto

Tulokset

Matkailu (kilpailtiin näytöslajina)

3. Karoliina Kemppe ja Mari Kovala

Tulokset

Kyseessä on huikea menestys oppilaitokselle, sillä Taitaja-kilpailutapahtuma on majoitus- ja ravitsemisalan opiskelijoille valtakunnan ykköskilpailu. Suurin kiitos menestyksestä kuuluu kuitenkin opiskelijoille itselleen, hehän sen lopullisen kisasuorituksen tekivät, mutta ei myöskään unohdeta itsensä likoon laittaneita valmentajia apureineen – seuraavassa kotiin palailevan porukan tuoreet fiilikset lähinnä valmentajien kertomana.

Katariina

Katariina oli jo matkalla kohti Helsinkiä, joten tyydytään valmentaja Jouko Rajasen mietteisiin. ”Tosi tyytyväinen olen. Tänään oli hyviä värejä, muotoja ja annoskokokin meni nappiin. Linja säilyi muutenkin koko kilpailun ajan. Katariina tekee hyvää ja kaunista ruokaa ja on loistava kilpailija rauhallisen ja sosiaalisen luonteensa johdosta. Itsellä on kyllä tyhjä olo, mutta ennen kuin unohdan, niin kiitokset yhteistyökumppaneille ja apujoukoille Rovaniemelle, niin koululle (Rami ja Simo) kuin elinkeinoon, sekä Kittilään Leville ja Kuopioon.”

Ohi on – otetaanko uudestaan!?

Mainetta ja mammonaa

Valmentajan kainalossa – menestyjien on helppo hymyillä

…Ja Tähdellä itsellään oli jälleen tullut kyynel silmään – aivan mahtavaa, suuria tunteita. Chisun keikkakin oli jäänyt näkemättä, sillä valmentaja oli lahjonut Katariinan ilmoittamalla hommavansa levyt hänelle, ja kaikki tämä ilmoitusluontoisesti 🙂

Jessi

Hyvä veto ja päivän maistuvin drinkki – mitäpä tuohon enää lisäämään. Cosmopolitan ja Mojito valmistuivat oikeaoppisesti persoonallisen tyylin kera, mutta pankin räjäytti oma alkoholiton innovaatiodrinkki (limeä, omenapyrettä, Schweppes Russchiania, tilkka soodaa ja jäämurskaa mintunlehdillä) joka noteerattiin maullisesti päivän parhaaksi. Saatu palaute ja lopputulema lämmittävät suuresti allekirjoittanutta, baarityöskentelystä ammatikseen puhuvaa, Jessinkin kanssa baarityöskentelyn olemusta tuumaillutta. Hieno sijoitus lämmitti myös päävalmentaja Mari Murtolaa (sekä apuvalmentajia Marrua ja Riinaa), joka Jessin tavoin, totesi ajatuksen olevan juuri nyt tyhjä.

Misojen kimpussa ja hups – mitä meni tuomari tekemään!? Kysykää Söör Karttuselta tavatessa 😉

Kuvat, niin yllä kuin alla, kertovat kaiken – ammattilainen työssään

Perussettiä reseptin mukaisesti: Cosmopolitan ja liekitetty appelsiininkuoripala – tuli tosin piti pyytää yleisöltä kun omat tulukset oli lainattu kilpakumppanille

Karoliina ja Mari

Matkailupalvelujen tuottajat Karoliina ja Mari sijoittuivat näytöslajina kilpailussa Matkailussa hienosta kolmanneksi, toisen sijan jäädessä harmittava lähelle, niin lähellä, että pikkaisen kuulemma kirveli. Päivä meni kuitenkin kaiken kaikkiaan hienosti, sillä tehtävät olivat tuoneet tytöt omalle vahvuusalueelleen, asiakkaiden pariin. ”Rautainen kokemus elinkeinosta näkyi”, totesi valmentaja Jussi Raittimo.

Jos tämä ei ole innovatiivinen matkailutuote, niin mikä sitten? Kyseessä on tyttöjen kehittämä koskenlaskentasimulaattori jossa puolittain vedellä täytetyt juomapullot simuloivat soutamista, kosken pauhua… – ja sitten oli kuulemma vielä retkiluistelusimulaattori 🙂

Tehtävä jota eilen jo sivuttiin. Suunnitelkaa kymmenessä minuutissa ”ajan tappo” ohjelma 10 minuutiksi nuorille aikuisille matkailijoille. Lopputuloksena syntyi ohjelmanumero joka oli sekoitus taukojumppaa, tanssia ja ohjelmapalveluja. Puetaan lämmintä päälle, pilkitään, puetaan lämmintä päälle, ajetaan porolla, puetaan ja ajetaan moottorikelkalle… – jotenkin noin se meni.

Iloisia ja väsyneitä hymyjä (aitoja), harhailevien ajatusten kera – Jyväskylä on nähty, kotia kohti!

 

One comment

  1. Pingback: Moderni baari kansainvälisessä virtuaalimaailmassa » Blog Archive » 8720 henkilöä on käynyt tässä sivustossa

Vastaa