Viikko 16

Viikko 16

Baarimestarin erikoisammattitutkinnon porukan osalta on viikko 16 takanapäin. Yleiseen tekemiseen on tullut mukavan ammattimainen meininki ja ”rutiini”, jonka johdosta asioiden suhteen voidaan mennä syvemmällä, aivan kuten tutkinnon luonne edellyttää. Seuraavassa on lyhyesti viikko lukujärjestyksen muodossa, pääasiallisiin sisältöihin keskittyen.

Maanantai

Tutkinnon 1. ja 2. osan tehtävät, alkoholin valmistukseen liittyvän tiedon syventäminen kotimaisuutta korostaen.

Tiistai

Vieraileva asiantuntijakouluttaja näyttelijä FIA Hannu Friman: baarimestarin esiintymistaidot ja työyhteisössä jäsenenä toimiminen.

Keskiviikko ja hyvää kahvia

Vieraileva asiantuntijakoulutus / Paulig Instituutti: mitä kahvi on, millainen on laadukas kahvijuoma, millaiset ovat kulutustottumukset, kahvikoneiden ja laitteiden oikeaoppinen käyttö ja huolto, kahvi juomasekoituksen ainesosana, kahvi ja väkevä alkoholi jne.

Torstai

Brändimarkkinointi, globaalit kulutustottumukset, juomasekoituksen luominen, klassiset juomasekoitukset ja niiden muokkaaminen sekä yleinen raaka-aineoppi.

Old Fashioned ja sen tuunaaminen – montako sokeria, montako tippaa bitteriä ja millaista, kauanko valmistan, kuinka pitkään kestää seistä (ei vesity liikaa) ja on vielä ok – miten juoman luonne muuttuu, millä alkoholilla toimii – onko esim. käytettävän alkoholin til-%:lla mitään merkitystä jne.

Perjantai

Liköörit, kerroksittain rakentaminen, yrttien käyttö, elämyksellisen juomatuotteen elementit sekä tutkinnon 1. ja 2. osan tehtävät jotka työn alle elinkeinon suhteen.

Tekemällä oppii yrityksen ja erehdyksen kautta – onko kerroksittain rakentaminen helppoa? On kun ymmärtää mitä tekee ja tuntee käytettävien ainesosien ominaispiirteet.

Työnimenä ”Levi” – hiihtokeskuksen logon, kaamoksen ja tunturin värejä sekä mystinen valkoinen piste kerrosten välissä lunta kuvastamassa, tunturin lakena, ajattomuuden rauhallisuudessa kelluen…

Sitruunabasilikalla onnistut aina!?

Takana on työntäyteinen viikko, joka meni todella mukavan nopeasti. Koulupäiviin on porukan lisääntyneen kiinnostuksen ja ”opiskelemaan oppimisen” johdosta tullut sähäkän oloinen rytmitys. Päivät rullaavat vauhdikkaasti ja hyvä niin. Homma voisi myös olla todella raskasta ”kivireen vetämistä”, jos ryhmä vain odottaisi tiedon niskaan kaatamista, sen kummemmin itseään likoon laittamatta. Ollaan muuten naurettu paljon vaikka aihehan on enemmän kuin vakava 😉

Viikolla 19 jatketaan taas. Ohjelmassa on mm. laskentaoppia (katteet, hinnoittelun perusteet jne.), ammatillisten verkostojen rakentamista, Tequila ym. – ja vieraskin on tulossa kylään.

  

Vastaa