Eini lähtee Irlantiin

Eini lähtee Irlantiin

Lapin matkailuopiston baarimestarin erikoisammattitutkinnon porukka kokoontui järjestyksessään jo viidennelle lähiopetusjaksolle. Pilvettömältä taivaalta loimotti lämmin keväinen aurinko, mutta hymyyn oli muutakin aihetta, sillä Suomen pohjoisimman baarimestari-koulutuksen menestyksekkäät perinteet kisarintamalla jatkuvat. Yksi ryhmän opiskelijoista – Eini Marjakangas – voitti Jameson Bartenders Ball-tapahtuman kansallisen karsinnan ja edessä on reissu Suomen edustajana Global Jameson Bartenders Ball tapahtumaan Dubliniin kesäkuun lopulla.

Jameson Bartenders Ball

“Congratulations to Eini Marjakangas who will be representing Finland at this year’s Jameson Bartenders Ball in Ireland! Eini will get to travel to Dublin and visit the Old Jameson Distillery. She will travel to Cork and meet the masters who continue the great tradition established by John Jameson in 1780 at the Midleton Distillery. Then she will get to experience an unforgettable event and party in true Jameson style at the Global Jameson Bartenders Ball” (Pernod Ricard / Jameson).

Ohjelmassa on mm. Jamesonin Old Midleton Distillery Corkissa. Privaattijuna Corkista Dubliniin yhdessä muiden tapahtumaan osallistuvien baarimestarien kanssa – ja heitähän on vain 250 ympäri maailman. Tutustuminen Dublinin yöelämään… Palaamme aiheeseen ja Einiin myöhemmin. In the meantime – iso käsi koko porukalta 🙂

Vk19

Viikosta tulee vain kahden työpäivän mittainen ”tynkäviikko” johtuen allekirjoittaneen työkiireistä oppimisympäristöjen kehittämishankkeeseen liittyen – keskiviikkona ollaan jo Jyväskylässä. Vaikka aikaa on tällä kertaa vain kaksi päivää, niin se ei kuitenkaan tarkoita, ettei asioita kerkeäisi tehdä.

Maanantai

Syvennettiin tietämystä Jaloviinaan ja kadonneeseen kansanperinteeseen ”Kuulalaakerin” muodossa – haettiin Jaloviinalle muitakin käyttötapoja kuin sellaisenaan tai kolajuomalla. Havahduttiin tosiseikkaan, että grenadiinit todellakin ovat erilaisia, josta johtuen lopputuloskin on täysin erilainen, eikä välttämättä hyvässä. Pureksittiin kotimaisia alkoholitilastoja ja myyntilukuja vuodelta 2011. Pohjustettiin huomista ja käytiin läpi Tequila, niin teoriassa kuin tastingin muodossa, ja päästiinpä myös maistamaan mezcalia madon kera.

Tutkinnon tehtäviin liittyen avattiin drinkkilistan suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä seikkoja – millainen on hyvä, lisämyyntiä aikaansaava ja työskentelyä helpottava drinkkilista?

Huominen

Punanokkainen lentokone tuo huomenna vieraan – paluu ”kustannuspaikalle”. Kuka? Jatkuu…

Vastaa