¡viva Tequila!

¡viva Tequila!

Baarimestarien tynkäviikosta tuli sitten Tequilan ympärille rakennettu kahden päivän hektinen työrupeama joka huipentui odotettuun vierailuun, ainakin meikäläisen vinkkelistä. Kuka saapui kylään ja olisiko Tequila se juttu tänä kesänä, ainakin Rovaniemellä?

Kustannuspaikalle palasi Shakerin kannesta tuttu kaveri. Silloisessa Lapin ammattiopistossa Rovaniemellä baarimestarin erikoisammattitutkinnon vuonna 2008 (järjestyksessään 2. vuosikurssi) suorittanut ja nykyisin Interbrands Wine & Spiritsillä työskentelevä Juho Lokka – Kainnuun ja Kaijjaanin lahja pääkaupunkiseudulle.

Alan ykköslehden kanteen pääsy ei ole mikään pikku juttu – nimmarilla karmeihin ja baariluokan seinälle ”Wall of Fameen”

Söör Lokka

Millainen on nykyinen työnkuvasi? ”Hieno, asiat ovat mallillaan. Tykkään tehdä alkoholin kanssa töitä ja nykyisessä työssäni saan toteuttaa itseäni, ja erityisesti haastaa itseä. Koko ajan oppii uutta esimerkiksi viinistä.”

”Arki on vaikka näin: lounas, tasting, tapaaminen, messut, messut, tapaaminen. Ranska – Helsinki – Turku – Chile – Helsinki – Rovaniemi – Helsinki – Milano – Trinidad & Tobago… Se on myyntityötä, verkostojen rakentamista ja vaalimista, lähellä ja saatavilla olemista ja paljon muuta. Kovaa, mutta palkitsevaa ja mielenkiintoista työtä.”

Kuva © The Patrón Spirits Company

Tequila Patrón – laatutuote Meksikosta. Tiesitkö muuten, että jokainen pullo on käsin tehty ja siten ainutlaatuinen. Valmistuslinjalla n. 20% pulloista hylätään koska ne eivät ole täydellisiä. ”Patrón Spirits yritys perustettiin vuonna 1989 yhdellä päämäärällä: valmistaakseen maailman hienointa ja ensimmäistä ultra-premium tequilaa” (Tequila Patrón. Interbrands Wines & Spirits).

Jokaisella pullolla on oma ainutlaatuinen numeronsa

Kuva © The Patrón Spirits Company

Kosmoksen parhaat kahviliköörit?

Mitä olet mieltä baarimestarin erikoisammattitutkinnosta ja itsensä kouluttamisesta yleensä? ”Se on se juttu. Omalla kohdalla juuri tutkinnon suorittaminen toi sen viimeisen innostuksen – ”kiksin” – alaa kohtaa. Itsensä kouluttaminen kannattaa aina.”

Kiitos vierailusta Juho – Kiitos Interbrands Wines & Spirits. Oli todella mielenkiintoista kuulla myyntiedustajan työstä, alkoholiyrityksen toiminnasta sekä omasta ammatillisesta urakehityksestäsi joka on malliesimerkki itsensä haastamisesta ja uskaltamisesta – kaverilta joka omaa ammatillisen taustan tiskin takaa ja tuntee baarimestarin erikoisammattitutkinnon rakenteen sisältöinen, vaatimuksineen ja tavoitteineen = antaa siten täsmävastauksia ja evästyksiä kysymättä esim. ulkoiseen olemukseen ja esiintymiseen, bisnes-etikettiin jne. Kiitos myös Tequila-koulutuksesta tarinoineen – avasi kummasti tuota ”tuntematonta ja vaikeaa” tuotetta, niin ammattilaisille kuin kuluttajille, tuoden mukanaan vaihtoehtoja. Myös raapaisu amerikkalaiseen baarikulttuuriin, omiin kokemuksiin perustuen, oli mielenkiintoista kuultavaa.

Kuva © The Patrón Spirits Company

Ei muuta kuin ideoimaan 

Tequila on Rock – sivistyneesti

Ja tässä saldoa Suuren drinkkikirjan (meikäläisen eka ikioma drinkkikirja vuodelta 1989) hengessä. Tehtävän antokin oli olemassa: juoma ei saa olla sininen, sen tulee sisältää Tequilaa, koristetta ei tarvita, tai sitten huono sellainen – joskus näinkin päin kaiken tämän täydellisyyden tavoittelun ohessa 😉

Toimii – laadukkaasti juomasekoituksen ainesosana eikä shottina väsyneiden sitruksien ja suolan kera

Näin – jatketaan baarimesujen kanssa taas viikolla 22. Itse lähden kohti Jyväskylää Opetushallituksen kutsusta ja virallisen ohjelman ohessa on tarkoitus käydä katsastamassa ainakin kaupungin uusi ravintolatulokas Harry`s The Old English Pub joka tarjoilee Real Alea – aivan kuten Emmerdalessa 🙂 ja Shaker joka on kuulemma vaihtanut sijaintia.

Vastaa