Nämä on niitä juttuja

Nämä on niitä juttuja

Baarimestarin eat porukan syksyn ensimmäinen lähiopetusviikko (vk34) oli enemmän kuin työntäyteinen. Jos tieto lisää tuskaa, niin nyt lisäsi – ilmeet sen kertoivat. Useat oman sektorinsa huippuammattilaiset kävivät kylvettämässä ryhmää informaatiokylvyissä, samalla hellästi ammatillisesti tukistellen. Näin sen pitääkin mennä – mestareitahan tässä oltiin tekemässä. Ninni, Martin, Veli ja vielä yksi asiantuntijavieras perjantaillekin, kuka?

Topi Pekkanen ja Fondberg Oy – asiaa viinistä

Baarimestarin viinioppi

Ja Päivän sisältö meni näin: Mitä viini on, viinin koostumus, viininvalmistus lyhyesti, viinimaailma – missä viini kasvaa, klassiset rypälelajikkeet (tasting), samppanja vs. kuohuviini (tasting) sekä viini osana baarivalikoimaa. Vau – avoimelta ammattilaiselta oppii aina. Kiitämme! – ”Mieluummin hyvä kuohuviini kuin huono samppanja!”

”Samppanjan pitää olla kuivaa, kylmää ja ilmaista” 😉

Maaperässä on sen salaisuus

Omalla tavallaan todella karua kertomaa: ”Kuinka monta samppanjamerkkiä pystytte kertomaan lunttaamatta?” – ei kovin montaa. Montako itse pystyisit?

Tosinaiset tekee sen vesurilla

Sabrage (Sabre à Champagne) on miekalla helppoa, myös vesurilla, tosin pikkaisen haastavampaa – taatusti näyttävää ja kaula katkeaa ihan varmasti.

Tyyli ennen kaikkea – turvallisuutta unohtamatta

”Just for fun – because  I can!” 😉

Ja Antin (äärimmäisenä vasemmalla) vuoro. Vaan ei halunnut Taittinger tulla avatuksi Moët & Chandon-merkkisellä vesurilla – korkki lähti iteksiään. Naama sen kertoo: ”Mitä p……..!” 

Palataan vielä aloituskuvaan – nämä ilmeet on se juttu, puolin ja toisin!

Viikko 34 pähkinänkuoressa

Ninni Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta ja pienpanimotoiminta kommervenkkeineen aukesi hienosti, puhumattakaan termeistä kuten ”privat label” jne. – kaunis Kiitos koko porukan puolesta. Kansalaiset – ja me myös – janoavat aitoja asioita ja tarinoita.

Veli Edrington Finlandilta ja Martin Edrington Groupilta – kaikki mitä olet aina halunnut tietää viskistä. Still fantastic! Next time blending class.

Topi Fondbergilta ja viinin perusteet – aivan mahtavaa. Asioista niiden oikeilla nimillä, viinistä maanläheisesti.

Matematiikkaa kansantajuisesti ja alaan liittyen – Kiitos Lea. kateprosentit, hinnoittelun perusteet, arvonlisävero jne. on nyt niin paljon helpompaa.

Ja tehtiinhän sitä paljon muutakin. Käytiin messuilla ja saatiin Pohjoisen toimijoiden nimille kasvot (ne ammatilliset verkostot), päivitettiin opinnot, hiottiin myyntitekniikoita ja argumentteja, rakennettiin baarin tuotevalikoimaa liiketaloudellisin perustein, maisteltiin sokeriruokoa, naurettiin ja pikkaisen kiristeltiin hampaitakin…

Opinnot etenevät – viikolla 39 jatketaan ja kylään tulee pari Baarimestaria alan terävimmältä huipulta, sikäli kun tänne jeeraan osaavat 😉

Vastaa