100 x 100 x 0 = 0

100 x 100 x 0 = 0

Matemaattinen teoreema joka on ravintolatyöntekijän ”laskuoppia” parhaimmillaan. Yksinkertaisen kaavan juuret eivät juonna Antiikin Kreikkaan vaan fläppitaululle johon muuan M. Karttunen kauan sitten tämän nerokkaan kaavan raapusti – ainakin itse näin sen tuolloin ensi kerran. 100% taitoa x 100% tietoa x nolla joka kertolaskun periaatteiden mukaisesti tuhoaa tässä tapauksessa kaiken olemassa olevan ammatillisen hyvän.

Se nolla on huonoa asennetta johon törmää edelleen, niin elinkeinossa kuin oppilaitoksen arjessakin. Voiko hyvää asennetta, tervettä ammatillista arvomaailmaa, edes opettaa jos sen kuuluu tulla sydämestä? Mikä muuttaa huonon asenteen hyväksi? Kasvattamiseksiko, sitä yhtään väheksymättä, tämä jälleen meni ammatillisen osaamisen kustannuksella? Eikö hyvä asenne synnykään automaattisesti ammatillisen osaamisen myötä!!?

Kuluneeltahan tämä kuulostaa, mutta hyvällä asenteella eteenpäin: 110%:lla tai jopa 200%:lla – ja sehän tarkoitti myönteistä suhtautumista omaan alaan ja tekemiseen.

Kuvat © Ari Manninen, Microsoft Office Clip Art

Vastaa