Moscow Bar Show 2012

Moscow Bar Show 2012

Tämän vuoden Moskovan baarialan messut olivat kooltaan suuremmat kuin viime vuonna, mikä kertoo niiden suosiosta. Tutusti kaikki suuret pelurit, kuten Diageo ja Pernod Ricard olivat paikalla – isot isosti ja pienemmät pienemmin. Mitä messuilla ja Moskovassa tuli vastaan? Rommipohjaisia hedelmäfusioneita, paljon osaavia naisbaarimestareita ja mm. terästankeissa levännyttä (”kypsytettyä”) vodkaa, ja vodkaa joka oli tislattu rukiista, mutta ei kuulemma ole vodkaa!? Seuraavassa tiivistetysti Finlandia Vodkan Master Taster Markku Raittisen viimeisimmät kuulumiset messuilta ja maailmalta (Kuvassa Pellisen Pekka Demo Baarin lavalla / Moscow Bar Show 2012).

Isot pelurit olivat liikkeellä isosti

Ja pienemmät pikkaisen pienemmin

Kaksikerroksiset standit olivat tänä vuonna se juttu – Moscow Bar Show 2012

Suurissa lasipurkeissa uutettavat hedelmäfusionit tekevät uutta tuloa, erityisesti rommipohjaiset. Myös ”maustetut Bourbonit”, jotka tosin eivät välttämättä ole Bourboneita vaan Bourbon-pohjaisia alkoholeja valmistukseen liittyvistä säädöksistä johtuen, ovat juuri nyt se juttu. Entä mitäpä tuumaatte vodkasta jonka on annettu levätä (”rest”) terästankeissa 30 päivää jotta sen rakenteesta tulee ainutlaatuinen – erilainen tuote, ikäännytetty tuote?

Kurkku on edelleen pop

Bols:n naispuoliset baarimestarit työn touhussa

Messujen baarivälinekauppa kävi kuumana

Ei meluhaittoja – kaikki näkee, mahtuu ja kuulee

Venäläinen vodka

Tiesitkö, että venäjällä vodka ymmärretään tuotteena joka valmistetaan tisleestä, vedestä ja jostain muusta raaka-aineesta, kuten sokerista joka tuo alkoholiin vodkamaisia elementtejä – aivan kuten kotoinen Koskenkorvamme. Venäläiset vodkathan sisältävät usein sokeria, ei paljon mutta sen kuuluisan 1 gramman jos toisenkin.

Venäläinen ruistisle – ei rukiista tislattu vodka

Venäläinen alkoholilainsäädäntö

On muutoksen kourissa. Juuri voimaan tulleiden säädösten mukaan on alkoholin markkinoinnissa kielletty ihmisten ja eläimien käyttäminen. Tuotteen logossa ja etiketissä ne ovat nykyisen tulkinnan mukaan ok, mutta esim. porot tai tuotteeseen olennaisesti liittyvä henkilöhahmo vaikka julisteeseen painettuna, ovatkin sitten jo kiellettyjä.

Mitä kuuluu Finlandia Vodka ja M. Raittisen syksyyn

”Reissun päällä on oltu kovasti ja taitaakin tulla uusi ennätys matkapäivissä, n. 170 päivää. Intian Delhissä käytiin vasta lanseeraamassa Finlandia Platinum. Myös Finlandia 101° on pitänyt kiireisenä. Intia muuten on todella mielenkiintoinen vodkamarkkina-alue sillä siellä vodkaa juovat naiset. Ennen joulua tulee vielä käytyä useampaan otteeseen niin Puolassa kuin Venäjällä, ja perinteisesti mennään myös Cannesiin. Keväällä 2013 on kolme reissua Jenkkeihin ja tammi-helmikuun vaihteessa XV Finlandia Vodka Cupin kansainvälinen finaali Lapin hangilla. Ja Kiinaankin pitäisi keritä IBA:n toimintaan liittyen. Mutta nähdään viimeistään XV Finlandia Vodka Cupin kansainvälisessa finaalissa tammi-helmikuussa Lapin pakkashangilla.”

Kuvat © Markku Raittinen. Finlandia Vodka

Vastaa