Jameson Bartenders Ball 2012

Jameson Bartenders Ball 2012

Kilpailemisesta on tällä sivustolla puhuttu paljon ja moneen eri sävyyn. Parhaimmillaan niissä pärjääminen tuo mukanaan mieltä avartavan reissun maailmalle omaa ammatillista osaamista syventämään. Seuraavassa on Lapin matkailuopiston baarimestarin erikoisammattitutkinnon 2012 opiskelijan Eini Marjakankaan matkaraportti Irlannista. Einihän meni voittamaan Jameson Irish Whiskeyn Suomen Mix Master Challenge karsinnan monen paikallisen staran nenän edestä. Palkintona oli reissu Irlantiin.

Teksti ja kuvat: Eini Marjakangas

päivä 1

En meinannut uskoa todeksi kun minut valittiin Suomen vuoden Jameson Irish Whiskey baarityöntekijäksi 2012. Ja mikä parasta, palkintona oli matka Irlantiin Jameson Bartenders Ball 2012 tapahtumaan. Reissuun lähdettäisiin kesäkuun lopulla ja mukana olisi kaksi baarimestaria Helsingistä, Jamesonin Suomen Whiskey Ambassador sekä Pernod Ricard Finlandin edustaja. Lento Dubliniin ja sieltä junalla Corkiin, jossa majoittuminen. Ensimmäisenä iltana juhlat Midletonissa vanhalla Jamesonin tislaamolla – paikalla DJ, bändi, syötävää ja juotavaa. Juhlien jälkeen suunnattiin vielä tutustumaan Corkin yöelämään.

Jameson Newsletter Summer 2012

päivä 2

Toinen päivä alkoi unohtumattomasti. Lähdimme pelaamaan paintballia, minkä nimesinkin painballiksi sen jälkeen kun minut oli palkittu eniten mustelmia saaneena naisena. Vaikka mustelmia tuli, oli se todella hauskaa puuhaa. Päivällä tutustuimme tarkemmin vanhaan Jamesonin tislaamoon ja pääsimme piipahtamaan pikaisesti myös uudella tuotantopuolella sekä yhdessä tynnyrivarastossa. Tislaajamestari Barry Crockett vetämässä tastingissä saimme maistaa 21 vuotta vanhaa Jamesonia juuri avatusta tynnyristä – todellinen elämys. Iltapäivällä yksityisjunalla kohti Dublinia, junassa tarjoilua, trubaduuri ja taikuri viihdyttämässä, jossa majoituimme viiden tähden hotelliin. Ruokaa ja juomaa ”No name” baarissa ja loppuyö Copper Face Jacksissa 😉

Vuonna 1975 suljetun vanhan Midletonin tislaamon (Cork Distillers) tislauskattila oli vetoisuudeltaan maailman suurin: 142 416 litraa

Jameson käyttää varastoimiseen ja ikäännyttämiseen kolmenlaisia tynnyreitä: 200 litran Bourbon-tynnyreitä (Bourbon cask), 500 litran sherry-tynnyreitä (Sherry butt) sekä 600 litran Portviini-tynnyreitä (Port pipe). Tiesitkö, että joka päivä Jamesonin varastojen tynnyreistä katoaa alkoholihöyrynä (”Angel´s share”) taivaalle n. 10.000 pulloa Jamesonia.

Paddy Flaherty – myyntimiesten myyntimies, Cork Distillersin kuuluisin sellainen. Paddy Flahertylla oli tapana tarjota kaikille baarissa olijoille kierros markkinoidakseen tuotettaan, ja siten herättää kiinnostus ja saada asiakas kysymään “Paddyn viskiä”.

päivä 3

Kolmantena päivänä vapaata ja sen vietimme porukalla Suomen joukkueen kanssa ruokaillen ja cocktaileja nauttien Dublinin keskustassa. Iltaruokailu Fire ravintolassa ja itse päätapahtumaan Jameson Bartenders Balliin joka oli järjestetty vanhaan teatteriin. Aluksi Global Mix Master kisa, jossa Suomen edustaja Mauricio Allende hoiti hommansa hienosti. Tämän vuoden kisan voitto meni Turkkiin, Ruotsin tullessa toiseksi ja Tanskan kolmanneksi. Loppuilta juhlien – paikalla DJ ja bändi.

Jameson Global Bartender Mix Master Challenge 2012 ja Finlaaaaaaaaaand!! Lavalla Mauricio ja Shot Tail-kilpailudrinkkinä “The Buck” johon tulee Jamesonia, Lapponia Tyrnilikööriä, tuorepuristettua appelsiinimehua, rosmariinia… kts. Jameson Newsletter Summer 2012

päivä 4

Neljäntenä ja reissun viimeisenä päivänä meillä oli koko päivä aikaa shoppailla ja tutustua Dubliniin. Suomeen takaisin vasta myöhään illalla ja kotiin tuomisiksi paljon kivoja Jameson tuotteita: mm. viskipullo jota oli valmistettu vain 350 kappaletta. No 188 on minulla.

Mahtava ja ikimuistoinen reissu. Tämä kilpailuvoitto kannustaa kyllä osallistumaan kisoihin jatkossakin. Kiitos mainiolle matkaseuralle 🙂

Eini

Vastaa