now that`s what I call Slam Dunk!

now that`s what I call Slam Dunk!

26

Baarityöskentely ja kaikki siihen liittyvä ”suorittaminen” on toisinaan niin suuria tunteita ja kovin vakavaa, että silloin tällöin on vaan kiva tehdä jotain hauskaa ja makeeta sen suuremmin oman työn organisointia miettimättä. Tällaiseen tarjoutui Baarimestarin eat porukalle mahdollisuus kun Salosen Veli Edrington Finlandilta toi mukanaan Lappiin Tukholmassa majapaikkaa pitävän Jim Beam Brandsin Skandinavian Ambassadorin Jonatan Östblom-Smedjen. Ohjelmassa oli jotain, joka on tehty Suomessa aiemmin tasan kerran puolitoista vuotta sitten Helsingissä. Nyt se sitten tehtiin toisen kerran Rovaniemellä ja Napapiirillä. Kolmatta kertaa ei Suomessa ole näköpiirissä.

2

Neitseellinen rivi odottamassa malttamattomia uusia omistajiaan. Allekirjoittaneen pitkäaikainen haave oman Maker`s Mark –pullon dippaamisesta on niin lähellä, niin lähellä – niskakarvat pystyssä ”lapsenomaisesta innostuksesta” 🙂

3

4

Jonatan ”Positively old” Östblom-Smedje – Welcome Friends of quality bourbon, Welcome my Friends!

Ennen kuin tähän pisteeseen oli päästy, sai porukka nauttia Jonatanin viihdyttävästä koulutuksesta Tequiloihin liittyen. Muutama juttu Tequilasta – 95% Tequilasta juodaan Euroopasssa shotteina suolan ja sitruksen kera, maustetut Tequilat ovat tulossa (”Flavoured Tequilas”), Tequila on meille hankala tuote koska emme löydä siitä tuttuja muistoja – siihen on vaikea samaistua… Päivän aikana pyöriteltiin myös paljon baarityöskentelyn ja ammattilaisuuden eri elementtejä sekä saatiin katsaus kansainvälisiin baaritrendeihin, erityisesti Ruotsia koskien. Mikä on ruotsissa juuri nyt kova juttu? Tässä lista lyhyesti: pienpanimot, Single Malt viskit, Whisky sour -juomasekoitus, mittaaminen jiggereillä – vapaakaato on pois muodista ja homma on viety jo niin pitkälle, että pulloissa ei ole edes kaatonokkia, vaan korkki auki, korkki kiinni. Yksi päivän mielenkiintoisimmista ääneen heitetyistä kysymyksen omaisista kommenteista oli: ”You don`t need a license to work behind the bar.” Niinpä – pitäisikö!? Tarvitaanko alan koulutusta? Onko esim. Baarimestarin erikoisammattitutkinto kaiken sen väärti vai riittääkö jokin kiva kurssi jossain?

…Viikon teemaa jatkuu – 49% on tietoa ja taitoa, 51% on persoonaa ja niitä kuuluisia vuorovaikutustaitoja (-Philip Duff).

IMG_2383

Jonatan, Veli ja juuri oikeanlaiset puitteet bourbonille – Paha Kurki Rockhouse oli kuin luotu illan tilaisuuteen.

Hand-dipping your own unique Maker`s Mark bottle  

6

Ensin asiaa bourbonista, jonka jälkeen toimintaohjeet dippaamiseen ja kuuluisaan punaiseen vahaan liittyen. ”Don`t mess with the wax – and here are the rules and regulations for the ”hands-on” treatment”.   

7

My bottle and mine only 😉

8

Joni & hand-dipped signature Maker`s Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky – the 1st bottle came out 1958 with the famous red wax, this one 2013.

9

Miikka and the joy of dipping – Wax on!  

10

Jonna H

11

Matti

12

Janne

13

1

Ladies – your turn. Excited? Yes 😉

14

Krista

15

Hanna

16

Sara – like this!!?

17

Jonna R

18

Petri

19

Jessi

20

Johanna – shall I trop it 😉

21

Aleksi

22

Antti and his 4th, 5th or 6th holy moment of the week

23

One lonely bottle left – I wonder whose!?

24

25

Jep – it was mine. I admit that I didn`t tell anyone about the “Slam Dunk” – to be honest, I wanted to be the only one that has done it in Finnish Lapland, only one to have it around here. Sometimes man´s gotta to do what man`s gotta do and I´m a Bourbon man 😉

26

…Tuon “Slam dunk” pullon (kastettu punaiseen vahaan vähintään pullon hartioita myöten) voi myös löytää Maker`s Mark -laatikoista, mutta helppoa se ei ole, sillä niitä pakataan vain kaksi kappaletta 90 laatikkoa (case) kohden. www.makersmark.com

27

They all are unique, just like their ”dippers”. 26 “Lappish” Maker`s Mark Whisky bottles – FANTASTIC!

…“Hand-dipping – The final, crowning touch on each bottle is the red wax seal. Because our bottles are hand-dipped, no two are alike. In addition to making each bottle look unique, the seal is a wonderful symbol of the handcrafting our bourbon enjoys on its journey from ingredients to the final bottling.” – Maker`s Mark

28

29

Proud owner – “Käpsy” (too fast for the dipping pic)

30

What a great experience. Thank you so much Jonatan and Jim Beam Brands. Thank you Veli and Edrington Finland. Yes – we are honest, loyal, respectful, tenacious, inspiring… – and we respect our profession.

Specialist Qualification for Bartenders – Master Class of Bartending 2013. Lapland Tourism College Rovaniemi, Lapland. Finland.

Staff of Paha Kurki Rockhouse Rovaniemi, one lonely salesman of Alko and F.B.S.K. Lappi – Finlands Bartenders & Supporters Club, Lapland branch.

…Jonatan – enjoy your Ädelbrännvin 😉

Kuvat © Ari Manninen, Jessi Leivo

 

Vastaa