näkyykö!?

näkyykö!?

1

Baarimestariporukan ”superviikon 46” viimeinen vieraileva asiantuntijakouluttaja ei jättänyt ketään kylmäksi. Kylään Toripuistikkoon saapui Altia Akatemian valmentaja Mikael Karttunen ja baarityöskentelyn eri elementit saivat ihan uuden merkityksen. Kokonaisvaltaisesti baarityöskentelyä käsitellyt ”uusi näkökulma” –koulutuspäivä hämmensi jo entuudestaan myllerrettyä ammatillista mieltä ja ajatuksenkulkua. Pystytkö sinä erottamaan (näetkö) oman työskentelysi kannalta oleellisen?

Uusi näkökulma – Baarimestari vai viihdetaiteilija?

2

3

Siinä se on. Minkä noista voi korvata, mutta asiakas saa silti haluamansa? Vastaus: Baarimestarin (BM). Pelottavaa – kyllä! Onko koulutuksella merkitystä – kyllä! Miksi niin kovin usein ravintola-asiakas joutuu pyytämään? Asiakastahan tulisi kohdella vieraana – annatko sinä vieraidesi odottaa, pitääkö heidän todellakin pyytää?

4

Peruskysymysten äärellä – miksi? Miksi niin tehdään, mitä hyötyä siitä on, miksi miksi miksi..? Ja vastauksen tulisi olla jotain muuta kuin siksi siksi siksi, niin on aina tehty, ei tule onnistumaan – Oletko kokeillut? En, mutta tiedän! No mitä hyötyä niistä listoista on? Ne helpottavat myyntiä ja ostopäätöstä ohjaamalla, kertovat tuotteista, viestivät liikeideasta, luovat imagoa…

…Drinkkilista – jotain omaa vai kokoelma klassikoita!? Myytkö vai arvailetko?

5

Miksi meidän baari näyttää tältä? Miksi asiakas tulee meidän baariin – miksi olet tullut tänne tänään? Pystytkö vastaamaan edellä esitettyihin kysymyksiin? Osaatko vastata mikä teidän juttu on? Opiskelijan kommentti: ”Omaa tekemistä miettii nyt useammalta kantilta, ei vain sitä ammatillista tekniikkaa ja tekemistä vaan myös sitä kokonaiskuvaa jonka asiakas näkee.”

6

Old school 😉

7

8

Mestarin opissa

9

Eipä paljon vaadita – toisaalta, jos tämä on sinun juttu, niin onnistuu kyllä. Sinun tehtävä on luoda riittävän hyvät syyt lähteä baariin. Älä tyydy pärjäämään ja selviämiseen. Mikä motivoi sinua, mikä motivoi asiakasta? Opiskelijan kommentti: ”Itsestäänselvyyksinä pidetyt asiat saivat uusia näkökulmia. Omaa tekemistä harvoin ajattelee syvällisemmin.”

10

11.1

Opiskelijan kommentti: ”Hieno seurata Maestroa, joka oikeasti osaa asiansa sekä jakaa intohimonsa ja tietonsa. Kestää kyllä hieman aikaa, että sisäistää kaiken.”

11.2

11

Tehtävän anto

 12

13

14

Ja toteuttamaan – ”lunkuttamaan vai miten se oli” 😉

15

16

17

18

On ammattilaisuutta olla ja pitää itsensä parhaassa iskussa – tehdä itselle hyvä olo.

19

20

Opiskelijan kommentti: ”Tuli uutta tietoa, näkökulmaa, asiaa jota voi heti viedä työpaikalle ja sitä henkistä puoltakin. Ajatuksia herättävä päivä monella tapaa, jotakin liikahti sisällä…”

21

”Jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on mahdollisuus tehdä jonkun päivästä parempi. Mitä voin tehdä?” -Mikael

ichigo ichie 😉

Kiitos,
Mesut & Arska

 

Lue myös: https://virtuaalibaari.fi/2013/11/15/jalkilampoa/

Kuvat © Ari Manninen, Jessi Leivo

Vastaa