kumpi tekkee paremman?

kumpi tekkee paremman?

Kuva1

Syyslukukauden osalta on nuorten baarityöskentelyyn liittyvät tunnit paketoitu. Viimeisen rupeaman aiheena olivat klassikot ja aikansa ”kukkona työpisteellä” pyörineen Joonaksen suhteen ei olut muuta vaihtoehtoa kuin esittää haaste. Kumpi tekkee paremman Old fashionedin 😉 Samalla tarjoutui jälleen mahdollisuus kaivella nuorten arvomaailmaa ja ajatuksia baarityöskentelyyn liittyen.

Kuva2

Pieni psyykkaus käynnissä 😉 – se kuuluisa paineensietokyky. ”Käännä lusikka toisin päin, niin on helpompaa!”

Millaisena baarityöntekijänä koette itsenne – mitkä ovat vahvuutenne ja kehittämiskohteenne? Plussat: perusasiat kunnossa, halu tehdä ja kokeilla, iloisuus, asiakkaan kohtaaminen, 4+2+1 joka toimii lähes aina, ripeys, intohimo… Miinukset: hitaus ja oman työn organisointi, reseptiikka, rohkeus heittäytyä, rutiini, ennakointi, paineensietokyky ja hermot…

3

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle baarissa? ”Kun minua palveleva tyyppi on itsekin hyväntuulinen ja hymyilee. Hän pitää jokaista asiakasta samanarvoisena ulkonäöstä, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Jos huomaan, että hän kohtelee minua ja seuralaisiani samalla lailla – iloisesti ja ystävällisesti – saan siitä hymyn huulilleni. Jos kysyn häneltä jotain jostain tuotteesta, hän osaa kertoa siitä ja jakaa mielellään tietämyksensä asiakkailleen.”

Hyvä musiikki ja fillis, siisteys, mukava porukka, saa tilattua nopeasti, rento palvelu, osaava työntekijä, hienot juomat…

Millainen on hyvä tyyppi tiskin takana? ”Hymyilevä, avoin, ystävällinen (monikaan ei ole) ja osaa kertoa asioista ja käyttää mielikuvitusta. Positiivinen asenne työtään kohtaan. Osaa samaistua asiakkaaseen. Saa tuntemaan olon spesiaaliksi.”

Kuva4

Cocktailin hengessä 😉

Ja kumpi sitten teki paremman klassikon? Kyllä se taisi olla Joonas, joka kunnioitti klassisia arvoja heti ensi siemauksesta lähtien. Itse taisin sortua jälleen kerran liialliseen Orange bitterin holvaamiseen (+ kahden sokeripalan taktiikkaan), mutta toisaalta…

Kysymys kuuluu – ensimmäinen vai viimeinen siemaisu? Kas siinäpä pulma.

 

Vastaa