se on mielikuvituksen puutetta jos…

se on mielikuvituksen puutetta jos…

IMG_0811

Lapin matkailuopiston Baarimestarin eat 2013 aloitti opintonsa elokuussa viikolla 35. Ensimmäinen varsinainen lähiopetusjakso oli melkoista myllerrystä mielen ja käsiparien hakiessa omaa paikkaansa. Opinnot oli jo aloitettu kesäkuussa parin päivän mittaisella ”sisäänajojaksolla”, mutta nyt se oikeasti alkaisi. Tiistaina vieraaksi saapui Nina Halme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta. Torstaille lukkariin oli merkitty Baarimestarin viinioppi ja Sanna Gullstén Fondbergilta (kuvassa).

Maanantaina ohjelmassa oli mm. omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden kirjaamista – oman asiantuntijuuden analysointia, Baarimestarin roolin purkamista ja tulevaan oppimisympäristöön tutustumista: koneet, laitteet, välineet jne.

Tiistaina vieraaksi saapui Nina Laitilalta ja päivän teema oli pienpanimotoiminta – moni termi joka oli kuultu (”tiedettiin”) aukesi, kuten koko suomalainen panimotoiminta.

Keskiviikon punainen lanka oli ammatillinen verkostoituminen ja verkostojen merkitys omassa työssä – nehän ovat oleellinen osa modernia baarityöskentelyä, elinkeinossa pärjäämistä yleensäkin. Koulupäivän päätteeksi pyörähdettiin Kespro-messuilla, jossa pohjoisen alkoholitoimijoiden nimille saatiin kasvot. Faktahan on, että monen alan tyypin ammatilliset verkostot ovat kovin ohuet ja työn kannalta oleelliset kontaktit puuttuvat. Miksi näin? Millainen on sinun oma ammatillinen verkostosi?

…Naapuribaarin henkilöstön tietäminen ja tunteminen kun eivät vielä riitä.

Torstai ja Baarimestarin viinioppi. Vieraaksi saapui vanha tuttu Sanna Gullstén ja ohjelmassa rypäleiden ihmeellinen maailma, jota lähestyttiin mm. seuraavien teemojen kautta: viinin koostumus, valmistus ja ominaisuudet, viinilistan laatiminen ja viini baarin juomatuotteena, klassiset rypälelajikkeet, sabrage…

2

3

4

5

Perjantai tuli nopeammin kuin huomattiin. Aimo osan päivästä ”varasti” vastuullinen anniskelu, joka kirvoitti mielenkiintoisia kommentteja ja näkemyksiä arjen puurtamisesta.

Se on mielikuvituksen puutetta jos et keksi mitään syytä kehittää itseäsi ammatillisesti. Opinnot jatkuivat viikolla 38, jolloin vieraana… 😉

6

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa