pure week

pure week

1

Viikko 38 toi Baarimestareiden vieraaksi tukun huippuammattilaisia näkemyksen ja vision kera. Toripuistikon 5. kerrokseen kiikkuivat Heikan Jari Altialta, Lokan Juho Interbrandsilta ja Raittisen Markku Finlandia Vodka Worldwidelta (kuvassa). Luvassa mm. alkoholiyrityksen toiminnan avaamista, brändimarkkinoinnin kiemuroita, urakehityksen suunnittelua, agave-tisleitä, katkeroita, vodkaa…

Viikko käynnistyi kuten aina – koneita käynnistellään maanantaisin ja päivän sisältö elää siinä määrin, että toisinaan tuntuu kuin asioita (sisältöjä) ja koko maanantaita ei olisi suunniteltu. Aina se kuitenkin lähtee rullaamaan ja päivän aikana pureuduttiin mm. alkoholin historiaan, kerrattiin faktat sanapariin alkoholi ja elimistö liittyen, syvennettiin tasting-osaamista jne.

2

Tiistai ja Jari Heikka Altia Finlandilta. Millainen on suomalainen juomabisnes, miten brändimarkkinointi suunnitellaan ja toteutetaan, miten alkoholiyritykset toimivat ja vielä päivän päätteeksi pieni drinkkikisa – Marjakossu Mustikka Challenge – jossa salkku vaihtoi omistajaa.  Opiskelijan kommentti: ”Kattava tietopaketti. Kivasti asiaa etenkin kuluttajan näkökulmasta.” Osaatko sinä hypätä (asettua) asiakkaan saappaisiin?

3

4

5.1

5

Ruskaa pakkasessa 😉

7

Ja salkku vaihtaa omistajaa

Keskiviikkoa ja bitteriä bitteriä ja lisää bitteriä. Vieraaksi saapui Lokan Juho Interbrandsiltä, joka muuten aikanaan suoritti tämän saman tutkinnon Rovaniemellä vuonna ”kypärä ja miekka”. Päivä aiheena olivat cocktail-katkeroiden (bittereiden) ohella rommi, Tequila ja ammatillinen ura kehitys.

8

9

10.1

Opiskelijan kommentti: ”Todistettavasti siis tästä tutkinnosta on hyötyä alalla ja että tätä oikein hyödynnettynä siivet voi kantaa vaikka kuinka pitkälle.”

10

11

Ei riitä – lisää lisää lisää…

Montako erilaista bitteriä baarissa muuten tarvitaan!? 53 erilaista neilikkapohjaista taidonnäytettä – tuskin! 2 klassikkoa, hyvä appelsiini, suklaa ja jokin kiva + joku oma?

12

13

Markku Raittinen – Master Taster of Finlandia Vodka. Kovasti odotettu vierailu ei pettänyt. Opiskelijan kommentti: ”Odotin paljon Raittisen päivältä ja onnistui helposti ylittämään odotukset. Ihmeellistä oli huomattavat erot klassisten vodkien välillä. Hienoa nähdä intohimoinen ammattilainen.” Vodkat kun ovat edelleen niin kovin erilaisia, varsinkin kun aletaan pelata muiden ainesosien kanssa.

14.1

15

16

18

19.1

Ei sitä joka päivä Olympia-voittajaa kätellä 😉

19

Perjantai menikin sitten viikkoa sulatellessa out of box-meiningillä baarissa touhutessa. ”Tietoa täynnä ja nuppi uusia ideoita pullollaan. Muistuu taas hiljalleen mieleen miksi on alalle alun perin tullut.” Jatkui viikolla 41…

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa