bonjour, bon appétit ja merciit päälle

1

Sanovat, että rovaniemeläisten matkailualan yritysten henkilöstön kielitaito on kovin suppeaa kun englanninkieli jyrää kaikki muut kielet. Ehkä noin, mutta Toripuistikossa ainakin kajahteli iloisesti ranska Lappilaisittain murtaen yhteistyökumppanien järjestämän lounaan merkeissä. Aikakin tuntui hetkeksi pysähtyvän ja lounaaseen oltiin valmiita ”uhraamaan” enemmän kuin (kansallinen) hätäinen puolituntinen. Misat kunnossa, mutta mitä lautaselle saatiin – kuten eräs asiakas muotoili: ”Lautasella oli rakkautta!”

2

Arnaud bataattilastujen parissa – Nico ja kampasimpukat

3

Ravintola Nilin Make ja sorbetti – nuo ihmeelliset koneet ja laitteet 😉

4

Antohony ja Nilin chef Timppa. Ranskalaisia ystäviämme oli saapunut avustamaan Rovaniemen Toripuistikon kv-pääyhteistyökumppaniemme (kv = kansainvälinen toiminta) avainhenkilöt – tekeminen on samaa vaikka puhekieli (ei ammatillinen), ja toisinaan näkemykset, ovat erilaiset.

5

Ja samaan aikaan salilla – 3HRC13A

6

Magalie ja tarjoilijaporukan briiffaus lounaan juomatuotteeseen liittyen

7

Nämä on niitä hetkiä 😉

8

9

Tiedätkö mitä myyt?

10

Ja lähtee, kello on sata. Keittiön tervehdys – Hanhenmaksaa ja pellavansiemeniä…

11

12

Alkuruoka – Kastanjasoppaa kampasimpukoiden ja ankanmaksan kera

13

14

Lisää yhteistyökumppaneita. Lapland Hotelsin Tero ja Lapinmaa Ravintoloiden Reksa – morjenstamassa vieraita, ja suurella mielenkiinnolla maistamassa!

15

Pääarkkitehti itse – David

16

Ja pääruoaksi mureaa ankanrintaa ja -sisäfileetä viinirypäleellä, bataattipyreetä ja -lastuja, selleripyreetä, soijamustikkabalsamicokastiketta…

17

18

Miellyttävä ja sivistynyt fiilis – tupa täynnä ja paikalla mm. paikallinen Suomi-Ranska seura, yhteistyökumppaneita, vakiolounasasiakkaita, uteliaita hyvän ruoan ystäviä…

19

Aikanaan opintoihinsa liittyen Ranskassa ystäviemme ravintoloissa kv-työssäoppimisjaksoilla käyneet Toripuistikon opiskelijat ”tutuilta näyttäneiden ja maistuneiden” annosten kimpussa – Ville, Janne, Väinö ja Juha-Matti. Hienoa, että pääsitte paikalle!

20

Nico & Vellu

21

Mantelikakkua, tummasuklaata, mandariinisorbettia…

22

”Vanhat tutut” Magalie ja Jussi Santa`s Hotelsista

24

Tämä on se juttu osa 2 – ammattilaiselta ammattilaiselle. Tuossa kuvassa on niin paljon 🙂

25

Ja oli mukana moni muukin kuin kuvassa poseeraavat. Kiitos kaikille Teille, jotka olitte tavalla tai toisella mukana tämän ainutlaatuisen lounaan toteuttamisessa! -Arska

23.126

Merci beaucoup mon Amis – à bientôt Vendée 😉

 

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa