”se on ollut mörkö”

”se on ollut mörkö”

1

Niin mikä? Kuvan perusteella siitä päästiin eroon. Keskiviikko meni tiskin takana touhutessa mm. tulen funktiota miettiessä – liekittäminen, täysin turha valmistustekniikka juomatuotteeseen liittyen? Kylässä piipahti myös vanha tuttu, joka päivitti maailman menoa juomatuotteeseen liittyen.

Se mörköhän on tietysti anis – uskaltaisin väittää, että myös monella muulle suomalaiselle baarimestarille. Mitä siitä voisi tehdä, miten sitä voisi käyttää? Violettaa ei enää tunne kukaan, absinttia (todennäköisesti huonoa sellaista) juovat vain mieskuntoaan mittaavat nuoret miehet, palavat sambucat ovat niin last season ja pastis vedellä, ei ole suomalaisten juttu – ei ole.

2

Tähän jäätiin – viimeiset viritykset ja ”let it drip or drop”

3

Absintti on aina kiehtonut ihmismieltä – siinä on otain mystistä, kiellettyä, syntistä…

4

5

Jos anisviinojen laadun merkki on mm. sakeneminen, niin niissä todellakin on eroja – oli kyseessä sitten absintti tai pastis

Ja mitähän siitä aniksesta oikein tekisi – jotain hyvääkö!!?

6

7

8

9

10

Mösjöö Ricard ja läjä ihan oikeasti hyviä aniksen makuisia juomia – ja niin erilaisia

Anista, inkivääriä, sitruunaruohoa, omenaa, kiiviä, hunajaa, kaakaota, minttua, verigreippiä… – ”Katkera keiju”, ”Pernuu”, ”Chanis”, ”Moulin vert”, ”Anis Aprés”, ”Keijukainen”, ”Aamutähti”…

11

Osuuskaupan poijaat irti 😉

12

13

Tuli – jokainen päättäköön itse, mutta muuan asia. Kiehtova ja näyttävä valmistus- ja tarjoilutekniikka, joka vaatii osaamista – harjoitus tekee mestarin. Hae oppia ja tietoa (käytännön neuvoja ja vinkkejä) kollegoilta jotka ovat työskennelleet tulen kanssa elinkeinossa (oikeasti liekittäneet). Elämys jonka on oltava tasapainossa muiden elementtien kanssa – miksi liekitän, käytän tulta? Ja paljon paljon muuta…

Ja vielä ainakin nämä.  Älä koskaan anna palavaa juomaa asiakkaalle. Asiakas ei saa liikkua palavan juoman kanssa. Älä anna asiakaan sammuttaa palavaa juomaa itse. Älä anna asiakkaan sytyttää juomaa itse – jos näet tällaista toimintaa esim. pöydässä, niin puutu siihen!

14

Kylässä piipahti Mikko – hanaoluen kertakäyttötankit tulevat, oletko valmis 😉 Huomenna kylään tulee Henna 🙂

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa