Maison – the best bartenders of tomorrow

Maison – the best bartenders of tomorrow

1

Siinä vaiheessa kun osaamistaan syventävät tyypit sanovat ääneen, että opiskelu oli selkeää, haastavaa ja mukaansa tempaavaa, on tapahtunut oikeasti hyviä täsmäasioita – oppimisympäristö on enemmän kuin onnistunut. Onko se muka mahdollista kun pääasiallisena opiskeluvälineenä on iPad kuulokkeiden kera.

Mikä on Maison? Kyseessä on Pernod Ricardin kansainvälinen koulutusohjelma (”The Ultimate Bartender Programme”), jossa opiskellaan erilaisten moduulien avulla juomatuotteeseen ja baarityöskentelyyn liittyviä elementtejä. 11 moduulia, 33 oppituntia, 11 oppikirjaa ja iPad yhdistettynä aistinvaraiseen toimintaan – kaikki tämä in English 18 kuukaudessa.

2

Virta päälle – Rovaniemen porukka aloitti odotetut opinnot kahden moduulin myötä ainoana ryhmänä Tampereen pohjoispuolella  

3

Henna ja Maison-nuotit kohilleen

4

No? ”Kuulokkeet auttavat keskittymään. Välissä oli todella haastavaa ammattisanastoa. Paljon asiaa, mutta sopivasti, mentiin syvemmälle. Liikkuva kuva toimi, helppoja ja selkeitä asiantuntijavideoita ilman liiallisia kaupallisia kiemuroita ja tuputuksia – nyt muuten tajusin sen jutun. Aika makee tapa opiskella.”

5

1 ja 2 moduuli – tänään ohjelmassa ”Whiskies of the World” ja huomenna ”Customer Service”. Ryhmän nuorempi kaarti, muutaman vahvistuksen kera, jäi Masonin kimppuun ja muu baarimestarin eat porukka poistui lähiöön. Opiskeluniloa ”valitut” 😉

6

7

Ennen kuin Sanaksenahon Henna ja Mason saapuivat, oli päivä jo aloitettu perinteisesti tuoksuttelemalla. Vaikeuskerrointa oli lisätty huomattavasti värillisten lasien muodossa. Kun et enää näe tuotteen väriä, niin… Kyllä – todella haastavaa, sen kertoivat tuloksetkin. Ei ammatillista oikotietä vaan toistoa, toistoa, toistoa ja tuoksujen (asioiden) tallentamista.  

8

Lähiössä

Konkreettinen tutustuminen muiden liikeideoihin, työympäristöihin ja –pisteisiin on todella rakentavaa, ne kun ovat niin erilaisia. Tyypit tulevat niin erilaisista ympäristöistä, vaikka back baarit läpi valtakunnan ovatkin toistensa kopioita, josta johtuen näkemyksetkin ovat toisinaan niin erilaisia. Ja se ymmärrys – miksi teillä on näin, miksi tämä on näin? Voisiko olla noin, miksi ei ole… Niitä ”liikkuvia osia” kun on toisinaan todella paljon – pitäisi olla paljon vähemmän 😉

9

10

11

Tämä on se juttu (taas) – antaa muun valtakunnan mennä eksoottisilla hedelmämehuilla, pidennetään me puolukkamehulla 😉

12

Takaisin kotona – kullanarvoisia vinkkejä jaossa kilpailemiseen liittyen

13.1

13

14

Kiitämme Pernod Ricard Finland ja Henna – kisamenestystä ja moduuleja 3 ja 4 odotellessa 🙂

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa