kaikille jotain, mutta ei kenelläkään mitään – niinkö?

kaikille jotain, mutta ei kenelläkään mitään – niinkö?

1

No lähetään sitten sinne baariin ja out of the classroom. Työpäivä alkoi vierailulla aikanaan (kauan kauan sitten vuonna 2007) Baarimestarin eat:n suorittaneen Eskelisen Juhan (ja Pekan) Cafe Bar 21:ssä. Mitä on moderni yrittäjyys alalla, jolla bisneksen teko on nykyisin vähintäänkin haasteellista? Miten on mahdollista, että Rovaniemen kaksykkönen on edelleen olemassa ja hyvin voivana? Seuraavassa ajatuksia ja yksi näkemys yrittäjyydestä. ”Naiivia ajatella, että pelkästään alkoholia (cocktaileja) myymällä pärjää…”

2

Rahaa tilillä, anniskelupassi takataskussa, kaljatolppa sisällä ja teippaukset ikkunaan – siinäkö se on?

3

”Ajattele myös asiakkaan puolesta out of the box – saadaan asiakkaat ajattelemaan eri lailla”

Henkilökunnasta Hyvä työntekijä? ”Omaa ahkeran ja rehellisen mentaliteetin. On nöyrä, mutta samalla ammattiylpeä persoona ja osaaja. Haluaa kehittää ja viedä yritystä eteenpäin, ymmärtää yrityksen ideologia.”

Työyhteisöstä – Miten löytää oikeat tyypit töihin? ”On oma pikku perhe josta ei haluta lähteä pois. Ihmisillä selkeät roolitukset – tunnetaan oma työnkuva, tavoitteet jne.”

4

Näin Rovaniemellä – toivottavasti Boris osuu jatkossakin

5

6.1 6

Omin käsin poimituista paikallisista mustikoista – ei pakastemarjaa tukusta

7

8

9

”Hyvä tukiverkosto ympärille. Huononkin idean voi toteuttaa, mutta onko se kannattavaa? Numeroiden ymmärtäminen on oleellista. Aika on rahaa – off-tilaa ei ole. On hoidettu hyvin, mutta miten voi hoitaa vieläkin paremmin – hae positiivisia asioita. Rohkeutta ja uskallusta. Jos et kokeile, et voi ikinä tietää.”

10

Baarin ovi 😉

11

Takaisin koululla. Tehtävä – valmista 21:n näköinen ja oloinen juomasekoitus joka…

12

13.1

13

Eläköön kasvottomat baarit ja baarimestarit – enkä puhu nyt Miikasta joka tuolla takana luuraa

14

15

Jatkuu huomenna. Kiitos Juha – Hyvää reissua 🙂

 

Kuvat © Ari Manninen

 

Vastaa