the bartender makes the beer – osa2

the bartender makes the beer – osa2

1

Tukeva tsekkiläinen lounas oluen kera ja seuraavaan koulutukseen. Ohjelmassa oli Pilsner Urquellin Beer Master Robert Lobovskyn vetämä olutkoulutus: Urquell-tasting, traditional serves jne. – iltapäivä meni kuin siivillä ja moni olueen liittyvä asia sai ihan uuden merkityksen ja näkökulman. ”The brewmaster brews the beer, the bartender makes the beer!”

2

3

4

5

We still do things that original way…”

6

7

8

“The taste of a great beer…” Todella mielenkiintoista ja toi mukanaan täysin uuden näkökulman – olut on ruokatuote!!? Mikä on märän vaahdon merkitys? Miksi kaatotekniikalla todellakin on merkitystä halutun lopputuloksen kannalta, enkä puhu nyt vaahdon sormenleveyksistä. Miksi suomalainen oluenlaskukulttuuri on niin jäykkää? Miksi linjaa ei voisi huuhdella vedellä joka ilta – miksi linja on ”kilometrin pituinen”? Miten niin juomanlaskija päättää juoko asiakas yhden vai viisi olutta, ja puhun nyt oluen laadusta – laadukastahan se oli kun se panimolta lähti, mutta mitä tapahtui napin painamisen jälkeen!!!??

9

”The way in which our beer is poured can change the flavour enormously…”

Niinpä! Ensin joku tekee työtä laadukkaan oluen eteen vuosikymmeniä – tässä tapauksessa jo 172 vuotta – ja sitten ”ammattitaitoinen juomanlaskija, baarimestari vai mikä se oli” tuhoaa kaiken tuon muutamassa sekuntissa.

10

11

1213.1 13

14

15

Saisiko olla “crisp”, “smooth” vai “milk”?

16

17

Siellä päin, siellä päin… 😉

18

Thank you Robert for a great Urquell-training – for opening our mind on serving beer. Thank you also for sharing your passion and vision on beer – highly appreciated. NA ZDRAVÍ ! Ja kohti Prahaa.

…Skoda is a good car, but Pilsner Urquell is a better beer 😉

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa