Laitilasta morjentes!

Laitilasta morjentes!

1

Baarimesujen työviikko jatkui tiistaina pienpanimojen ihmeellisessä maailmassa. Kylään saapui Nina Halme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta – millainen panimo on pienpanimo – ja odotettavissa olisi tietomäärä joka pesisi helposti tuotantomäärän ilman sen kummempia helpotuksia ja hyvityksiä. Olut – miksi muuten sinä lähdet ravintolaan juomaan olutta sillä kotonahan on parempi palvelu.

2

”Pienpanimot ovat makujen edelläkävijöitä. Niiden etuna ja mahdollisuutena on tuoda kuluttajille uusia ja aitoja tuotteita. Panimot uskaltavat myös kokeilla rohkeasti eri maiden ja maanosien oluttyylejä, jotka avaavat hyvien juomien ystäville uusia kulttuurikokemuksia.” – Tuon takia lähden ravintolaan juomaan olutta, tosin yhä harvemmin ja harvemmin, varsinkin kun ravintolasta löytyy oluthana (josta virtaa mainio käsityöläisolut) jota minulla ei kotona ole. Tässä olen trendien perässä juoksija – enemmän laatua kuin määrää ja mielellään paikallista suomalaista jos vaan mahdollista, tosin Prahakin on paratiisi 😉 Hana- vai pullo-olut – kas siinäpä pulma?

3

4

Vaikka Laitilan Wirvoitusjuomatehdas oli panimona jotenkin tuttu, niin en oikeasti tiennyt paljoakaan. Asiat aukesivat.” – Siinäpä se on pähkinänkuoressa. Uskaltaisin väittää, että näin on aika monen kohdalla olueen liittyen. Olutta osataan käyttää ja toisinaan myydäkin, mutta kuinka paljon sitten oikeasti tiedetään. Miksi en ravintolassa saa pöytäständin näköistä pinttiä – miksi ”oluthanassa on (”aina”) jotain vikaa” juuri minun kohdalla 😉

Nyt on itsellä jälleen uusia eväitä, myyntiargumentteja ja todellista tietoa myymisen tueksi.”

Tarinat – jää asiat paremmin mieleen.”

Tietopaketti pienpanimoteollisuudesta, sen nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä avasi uusia näkökulmia.”

”…sai ns. henkilökohtaisen tunnun yrityksestä ja toiminnasta.”

Kiitos ”Ninni” ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – olut ja tietyt ”hankalat käsitteet” aukesivat hienosti ja tulevat vielä jalostumaan muiden yhteistyökumppanien toimesta. Huomenna jatketaan ”vaikean asiakkaan” (lue vaativan) roolissa ja päästään nauttimaan katoavasta kansanperinteestä, joka myös vatitarjoiluna tunnetaan. Ohjelmassa myös Kespron messutapahtuma, jonne lähdetään vaalimaan jo olemassa olevia ammatillisia verkostoja sekä rakentamaan uusia – hakemaan Heikalla, Kuosmaselle, Pietikäiselle ja kumppaneille kasvot. Huomiseen!

5

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa