sulatettua jäävuortako!!?

sulatettua jäävuortako!!?

1

Nelostie lennätti syksyiseen Lapin Las Vegasiin vanhan tutun pääkaupunkiseudulta. Rautaista osaamista ja näkemystä jakamaan saapui Finlandia Vodkan Master Taster Markku Raittinen Brown-Forman Finlandilta. Luvassa olisi vodkan ympärille rakennettu enemmän kuin informatiivinen koulutuspäivä mitään salailematta tai kiertelemättä – ja kaikki tämä loistavalla pedagogisella silmällä huumorin kera. Luvassa olisi myös paljon kysymyksiä ja vielä enemmän vastauksia. ”Kyse ei ole siitä, että Äffä on hyvä tai Äffä on ainoa. Kyse on siitä, että vodkat ovat erilaisia.”

6

Ja lähtee – kerranki kamera oli valmiina oikeaan aikaan 😉

…”1970, 1982, tapasin Finlandian vuonna 1990, 1994, 1995, 2000, 2004, 2011, 2014, 2025…

 7

Mitä on vodka? – Vahvaa, puhdasta, sokeritonta, neutraalia, viljasta, 37,5til-%… Mitä muuta? Kuka keksi vodkan? Rypäle vai vilja – kumpi oli ensin? ”Kuinka monta kertaa tislata – kunnes se on valmis!” 😉

8.1

Kertaus on opintojen äiti. 85% maistamisesta tapahtuu nenän välityksellä. ”Mitä tuoksuja miellät makeiksi – ollaan opittu ne karkeiksi.” Milloin muuten viimeksi ”kalibroit” nenäsi? ”Perunavodkaa voi syödä haarukalla ja veitsellä – puraista.

Juotavaa alkoholia maatalousperäisistä raaka-aineista, mutta mitä tarkoittaa agricultural? – Mitä tuo tulevaisuus tullessaan? Kashmir-villalla suodatettua maatilalla asustelevan maatiaiskissan herasta tislattua vodkaa? Mikä tekee alkoholista hyvää – onko teknisesti huonoa alkoholia enää edes olemassa? Mikä tekee tuotteesta premiumin tai jopa superpremiumin – vain sekö, että se on kaksi kertaa kalliimpaa? Kun valmistat juomasekoituksen, niin käytätkö premium-tuotetta samalla tavalla kuin ns. perustuotteita – miksi?

8

Kaikki kivat asiat tapahtuvat koivun alla kesällä. – Kuvassa Finlandia Platinumin valmistuksessa käytettävää koivupilkettä.

9

11

12.1

Kun sanoo vähintään 14 kertaa putkeen ”mango” niin ihan varmasti osuu jossain vaiheessa

12

Viaton lime kävelee aurinkoisena päivänä aromitaloon ja 50 tiedemiestä pistää sen palasiksi ja ei muuta kuin komponentteja viilaamaan ja kokoamaan.” – Millä maulla tuot juomasekoituksessa halutun maun esille!!? Tarvitseeko tehdä kompromisseja maun tai värin suhteen?

13

14

15Ja ne tarinathan eivät kaikki aina (vaan) kiinnosta, mutta tämä kiinnosti. Kiitos jälleen kerran Sööri – tutkinnon laadukkaasti läpi viemisen kannalta ehdoton ja korvaamaton päivä. Amerikkaa 🙂

Sir! Thank you again – so highly appreciated that I can`t find the words on the behalf of my students and I. Live Magnificently 😉

Ammatillista palautetta

Nämä ryhmän palautteet alkavat muistuttaa toisiaan, riippumatta vierailevasta asiantuntijasta, mutta niissä piilee totuus. Tässä yksi tältä päivältä mutusteltavaksi: ”On täysin kaksi eri asiaa opiskella tuotteesta, valmistustavoista, historiasta yms. lukemalla, kuin rautaista ammattilaista kuuntelemalla ja itse tekemällä. Päivä antoi paljon tietoa hyödynnettäväksi ja eteenpäin jaettavaksi.”

Huomenna (tänään) vuorossa ne kuuluisat esiintymis- ja vuorovaikutustaidot, jotka kaikki omiksi vahvuuksiksi laskevat. Pysykää sivustolla.

 

Kuvat ja muu materiaali © Brown-Forman Finland ja Ari Manninen

Vastaa