”kun pistää silmät kiinni, niin ei näe”

”kun pistää silmät kiinni, niin ei näe”

1

Noin kuvaili toisen asteen opiskelija tastingissä erään tuotteen ulkonäköä – jäätävää analysointia, joka osuu niin moneen alan kiemuraan 😉 Takana hauska ja työteliäs viikko ”junnujen” kanssa. Parhaimmillaan baarityöskentely ammatillisia ensiaskeliaan baaritiskin takana ottavien nuorten kanssa on todella antoisaa, varsinkin kun porukka hoksaa ja sitoutuu – kytevä kekäle roihahtaa ilmiliekkeihin. Kaikki eivät kuitenkaan sitoudu, vaikka hoksaisivat, mutta niinhän se menee elinkeinossakin. Kuvien kautta olkaa hyvä.

2

Shaken or stirred – Sir

3

4

Luomisen iloa ja toisinaan myös tuskaa – jos ei kokeile ei voi tietää. Se kuuluisa näkemys, joka perustuu mihin!?

5

Kysymys kuului – mikä mättää suomalaisessa baarissa? En ala tuota sen kummemmin tässä avaamaan, mutta taululla on tulevien ammattilaisten mielipide, joka on nyt kirjattu asiakkaan ominaisuudessa.  

”Keskitytään enemmän kännyköihin kuin asiakkaisiin, ei hymyillä kun et oo tuttu naama, asiakas on vaan joku joka antaa rahaa eikä heihin sen kummemmin kiinnitetä huomiota, kiire näytetään ja tehdään sinne päin, näkyy että vxxxxxaa ja kyllästyttää, valitaan tiskillä asiakkaat…”

6 7 8.1

8

9

Glögi-kausi tulee – oletko valmis? Asiakkaat ainakin ovat, ja erityisesti Lappiin saapuva ulkomainen matkailija joka on kuullut fantastisesta ”lukista” – ettei vaan olisi pettymys odottamassa!?

10

Kun kaikki sitoutuu, niin näitä siivoustalkoitahan ei tarvitse järjestää? Onko baarilla emäntä tai isäntä? Mitä sitten kun emäntä tai isäntä väsähtää ja muita ei kiinnosta (edelleenkään)?

11

Kuvan tehtävän anto: ”Tee mulle aperitiivi tai after dinner jossa yhdistyvät appelsiini ja kahvi. Appelsiinin voi korvata mandariinilla. Ja se pittää olla sellasessa hauskassa cocktail-lasissa. Ja se voisi olla kuumakin, ja se…”

”Hieman makeaa syksyistä puuta” (sama tasting) – viikonloppuja 😉

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa