käsityöläisyys ei kuole koskaan

käsityöläisyys ei kuole koskaan

1

”Miksi Arska et oo koskaan ite postausten kuvissa?”, kysyi kerran eräs – no nyt oon ja tämän postauksen lopussa vielä toisenkin kerran 😉 Tuossa yllä on toisen asteen valmistuvan tarjoilijaopiskelijan näkemys Mannisesta, tältä päivältä. Ja tuo Arskan Baari – se oli kauan sitten haave joka melkein toteutui, nykyisin vain kuvitteellinen täydellisyyttä hipova miljöö joka perustetaan uudestaan ja uudestaan syksyisin lukuvuoden alkaessa. Paikka jossa kaikki on aina niinku pitääkin, oli sitten kyseessä back baarin tuotevalikoima tai vaikkapa vastuullinen anniskelu. Kevättä rinnassa ja valmistuminen mielessä – kolmen vuoden pakerrus alkaa olla ohitse. Ennen kuin päästän oman ryhmäni, nuo jo mainitut 12T:n tarjoilijat, työelämän kiemuroihin tienaamaan, niin esitinpä heille kysymyksen. Miten evästäisitte opintonsa syksyllä aloittavia uusia teitä, entäpä ensi vuoden kolmosia? Saa myös piirtää jotain jos siltä tuntuu.

Tervetuloa ammattiin josta saa ja kannattaa olla ylpeä. Tekemistä riittää ja on oppimisen ammatti. Aina voi kehittyä omassa tekemisessään ja siihen kannattaa pyrkiä. Käsityö ei kuole koskaan!

Tsemppiä opintoihin – tehkää hommat kunnolla!

Jaksakaa eteenpäin. Vaikka juhlapyhinä töitä tehdään, niin palkkapäivänä teitä muistetaan. Hymyllä eteenpäin.”

Olkaa avoimia ja uteliaita alaa kohtaa.”

2

Kun tulevaisuus helottaa, se saattaa vähän pelottaa. Sinnillä jaksakaa vaikka välillä tuntuu ettei hyödy tästä xxxxxxkaa. Aika kuluu täällä kuin aalloilla keinuen. Välillä rankkaa, mutta saapahan ainakin kunnon safkaa. Älkää siis valittako vaan koittakaa hymyillen eteenpäin mennä.”

Terveiset tuleville kolmosille. Ottakaa kaikki irti opinnoista, vaikka välillä laiskottaiski. Olkaa aktiivisia myös koulun ulkopuolella ja itseopiskelkaa. Luottakaa omaan ammattitaitoonne ja uskaltakaa kokeilla uutta.”

3

Ja se toinen kuva. Vuosi on 1989 ja hapuilevia ensi askeleita vapaan kaadon ihmeellisessä maailmassa – korkealta & kovaa 😉

Jatketaan ensi viikolla jälleen baarimesujen kanssa – tutkinto alkaa olla taskulla silläkin ryhmällä.

 

Kuvat  © 3HRC12T ja Ari Manninen

Vastaa