jotta ihmisillä olisi syy

jotta ihmisillä olisi syy

1

Noilla sanoilla alkoi yhden Lapin matkailuopiston tulevan baarimestarin Opetushallitukselle osoittama ammatillinen näkemys koulutuksen merkityksestä. Jos et tiennyt, niin Baarimestarin erikoisammattitutkinnon tulevaisuus läpi Suomen maan on jälleen uhattuna. Palaan tähän myöhemmin tällä foorumilla oman näkemykseni kera, liittyen koulutuksen merkitykseen ja unelmien tavoitteluun, vaikka asioiden perustelu ja anelu jo väsyttävätkin. Mitähän ne siellä koulussa oikein tekevät? Seuraavassa nykyisen lauteilla olevan baarimesupoppoon mallia 2014 kahdeksas lähiopetusviikko pähkinänkuoressa.

Maanantai

”Oluen maailma” ja Anikó Lehtinen Sinebrychoffilta, postaus päivästä tällä foorumilla. …Olut, ilmeisesti yksi maailmankaikkeuden vitsauksien vitsauksista – ainakin väärin tarjoiltuna, jos minulta kysytään 😉

Tiistai

Kari Ketola ja ”Asiantuntijasta joukkojen johtajaksi”. Millaisia ovat laadukkaat, aidot ihmisten väliset kohtaamiset? Kuinka (uskaltaa) elää ilot ja surut? Sinä olet ok. Kuka minä olen – olenko minä ok…

Keskiviikko

”Paluu työpisteelle”, sillä joukkojen johtajalla joka ei tunne ja osaa omaa työtään ei tee yhtään mitään. Jos et itse pysty tai halua niin älä vaadi muiltakaan. Yksinkertaista eikö totta, mutta niin totta. Ja Emman ”isällinen kisabriiffaus” josta postaus toisaalla.

2

Helsingissä baaritiskit on ainaki nääääääääin leveitä ja… 😉

3

Miljööt muuttuvat. Yllä on Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen Doriksen alabaari vuonna 2015. Alla sama legendaarinen kohtauspaikka vuonna 1992-93, jolloin allekirjoittaneen tavoitti oikeanpuoleisestä siivestä. Kuvassa tiskillä näyttäisi istuvan vasemman siiven ”omistaja” Veikka – terveiset – ja tietysti HIFK:n paidassa (Kivelä) 😉

4

5

Näin ne aamut nykyisin alkavat – ei ihan Mehtiömäisiä suorituksia, mutta tätä kehitetään vielä

6

7

Rakas Opetushallitus, kirjoitan sinulle….

Torstai

”Liikunta on hyvästä, tiskin takanakin” – baarimestarin Cooperin testi ja 12 minuutin ravistaminen (Ramos Gin Fizzzzzzzzzzz….), jonka päälle ajatustyötä vapauttavaa innovointia raaka-aineita säästelemättä.

8 9

Fabulous Shaker Girls & Boys 

10

11

Ja sittenhän se repes, tänäkin vuonna, mutta ihmekö tuo sillä eihän 12 minuutin ravistamisessa ole mitään järkeä 😉

12

13

14

Ja kuplat niskaan jos lasiin mahtuu

15

16

17

18Turha koettaa, SaiPa voettaa, tai…

Perjantai

Vieraana Koskisen Mikko ja Kyrö Distillery – tämä vaatii oman postauksensa. Tulossa viikonloppuna.

Yksi lähiopetusviikko (vk19) jäljellä ja se on siinä. Takana jo lähes 300 yhteisöllistä lähiopetusoppituntia. Loppusuora häämöttää ja ihana maaliin tulemisen fiilis alkaa kutittelemaan. Vuosi on mennyt enemmän kuin nopeasti. Helposti? Ei todellakaan. Orastavaa haikeutta ilmassa? Kyllä, puolin ja toisin. Lainaan erästä nykyisen ryhmän opiskelijaa, joka on pohtinut mennyttä vuotta ja loppulähestymisessä olevaa tutkintoa mm. näin: ”Olen rohkeampi omalla työpisteelläni. Asiakaspalvelutilanteessa olen aina ollut itsevarma ja osannut esiintyä, mutta varmuus on kasvanut uuden oppimisen myötä, omaa työpistettä kehitettyäni uusin ideoin, ja tietouden kasvamisen myötä. Kokeilunhalu on löytynyt jälleen vahvempana kuin aiemmin, luotan itseeni ammatillisesti enemmän ja mikä tärkeintä: motivaatio työtä kohtaan on vielä entistäkin kovempi. Baarimestarin erikoisammattitutkinto on antanut paljon. Olemme saaneet tutustua suureen joukkoon alan superammattilaisia, verkostoiduttu vuodessa todella paljon, opittu syvempää tietoutta niin juomatuoteryhmien takaa kuin myös yksittäisten tuotteiden taustoilta. Tarinoita, tarinoita ja tarinoita. Motivaatiota, intoa, paloa alaan – tätä kaikkea on tämä tutkinto antanut. Vaativaa tekemistä, tiukkaa opetusta, keskittymistä ja uuden tiedon omaksumista…”

 

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa