aaaaah – näinkö se menee!

aaaaah – näinkö se menee!

1

Huh huh mikä viikko takana! Maanantaina Matiaksen & Mikon uratarinat ja päivitys Helsingin meiningistä. Tiistaina lisää syventävää baarityöskentelyä, lähinnä oikean valmistustekniikan ja ainesosasuhteen löytämiseen liittyen. Keskiviikkona Hannu Frimanin vetämä koulutuspäivä ja ne kuuluisat vuorovaikutustaidot, jotka kaikki vahvuuksikseen laskevat. Torstaina Kevinin & Hughin tuomana tuulahdus Dublinista Teeling Whiskey Co:n muodossa, ja perjantaina Lokan Juhon (Interbrands Wines & Spirits) vetämä koulutuspäivä viinin perusteista. Mutta mitä tapahtui keskiviikkona? Perinteisestihän Hannun koulutus on ollut juttu, jolloin karstat poistuvat koneesta ja porukka ns. ryhmäytyy. Entäpä perjantai, ja kaiken muun ohella – onnistuttiinko yhdistämään viini ja viski?

Keskiviikko

Ohjelmassa koulutuspäivä vuorovaikutustaitoihin liittyen. Ilmassa oli selkeästi havaittavissa pientä värinää ja puntissa tutinaa, sillä nythän joutuisi laittamaan itsensä likoon ja vielä muiden edessä. Niin!?? Eikö tuo ole meidän työn kuva muutenkin? Miksi nuo ilmeet ja eleet, sanat ja sävyt, ulkoinen olemus ym. ovat muka niin vaikea juttu? Miten niin muka ovat ”kaikkien” ammatillinen vahvuus – höpö höpö!

2

On vuorovaikutuskoulutuksia ja kouluttajia ja sitten on niitä vuorovaikutuskouluttajia ja koulutuksia. Kiitos Hannu, teit sen taas 🙂 – mukanahan olet ollut käytännössä alusta asti. Tutkinnon perusteet ovat tutut ja kun alakaan ei ole mysteeri ja baarimestareiden sielunelämäkin on vuosien varrella tullut tutuksi, niin siinähän se on. Ja näin se lähti heti aamusta: ”Tänään puhutaan aika paljon siitä, mitä on tiedostamaton informaatio ja tiedostamattomat signaalit mitä lähetämme. Ne ovat juuri niitä, joilla me annamme vaikutelmia omasta itsestämme ja persoonastamme. Ne ovat ne hetket kun menette asiakaspalvelupersoonastanne omaan työtilaanne… – petätkö itseäsi luulemalla ja olettamalla itsestäsi asioita jotka eivät pidä paikkaansa?”

…Seitsemän tuntia myöhemmin. ”Hyvä muistutus kehonkielen ja muun sanattoman kommunikaation merkityksestä, tiedostan itseni nyt eri tavalla. Laittoi ajattelemaan omaa käyttäytymistä työyhteisön jäsenenä. Se kuuluisa ensivaikutelma – analyysi jonkun muun toimesta itsestä oli todella mielenkiintoista. Miten minut nähdään? Tajusin, että…”

Perjantai

3

Viini baarin tuotteena – ikuinen riippa- ja kompastuskivi? Mitä, milloin ja mihin hintaan? Kuinka laittaa viini räyhäkän myyvästi esille kunnioittaen tuotetta – eikö avattu pullo(t) back baarin kulmalla muka riitä? Tiedätkö kuinka suuri on viinin osuus yrityksesi juomatuotteesta? Yleensäkin, miten myynti jakautuu – pitäisikö tietää? Ovatko ”parhaiten” myyvät parhaiten tuottavia?

4

5

6

7

Ja sitten mennään – perinteinen Sabre à Champagne.

8

Hetki josta ei muista mitään, kun se eka kerran tekee – helppoa ja vaivatonta, sekä turvallista, kun tiedät mitä teet.

9

10

11

12

13

15

16

17-1-1280x853

Saisinko puolimakean – saat. Onko se kuiva – on…

17

Ei ole tallissa, mutta tallin ovi on auki…

18

Viini & viski!!!?????

19

20

21

“Teeling Single Malt, cane sugar syrup, fresh lemon juice, fresh lingonberry purèe, Riesling…

22

23

“Teeling Single Grain, fresh orange juice, cane sugar syrup, basil, Cabernet Sauvignon…

24

25

“Poitin, sea buckthorn liqueur, birch wood bitters, cane sugar syrup, Sancerre…

26

Kainuusta Rovaniemen kautta maailmalla – molemmat 😉

Kiitos Juho ja Interbrands 🙂 Erinomainen ensimmäinen raapaisu viinin ihmeelliseen maailmaan. Maailmaan jossa mutulla ei vaan pärjää, kuten ei muunkaan juomatuotteen kanssa. Kiitos myös kun toit Teelingin mukanasi Napapiirille – aivan loistavaa koulutuksellista lisäarvoa todellisen ammatillisen sisällön kera. Jatketaan jälleen viikolla 43.

27

Kuvat © Ari Manninen