vinttikomerossa

vinttikomerossa

Ja sitten siltä boxista (kuplasta?) ulos. Pois baaritiskin takaa turvasta. Avoimelle kentälle kaikkien saalistettavaksi – vai? Vuorovaikutustaidot, yksi työelämän kulmakivistä. Moni sanoo omaavansa erinomaiset vuorovaikutustaidot ja olevansa vielä taitavampi sosiaalisesti, mutta onko oikiasti näin? Mitä sitä peiliin kattelemaan, sen kun porskuttaa vaan iteksiään. Riittää, että tietää kaikesta kaiken ja on aivan pirun taitava – noista hyveistä on pro baarimestari tehty. Bisnes on bisnestä ja pari tislaamoa on vielä näkemättä. Sitä paitsi, ei niitä vuorovaikutustaitoja voi oppia, hioa ehkä. Mitä äidinmaidossa on saatu, sillä mennään. Yksin pärjää (puhelimen kanssa) mainiosti. Soitellaan! Onko se noin Hannu, Frimanin Hannu? Avataanko ikkuna?

Ja tässä yksi monista suomennoksista. ”Vuorovaikutustaidot tarkoittavat kykyä ja halua vaihtaa ajatuksia, kokemuksia, mielipiteitä tai tekoja toisten kanssa ja toimia yhdessä… (Suomen Mielenterveys ry)

Kenen energialla operoit? Epävarmuuden energiallako eteenpäin? Paljonko tarvitaan energiaa avoimuuteen? Tuhoatko omalla energiallasi muita – anteeksi? Kaveri pyörähti tuossa ja nyt on koko porukka ihan hapoilla…

Millainen se meidän alan hyvä tyyppi olikaan? ”Avoin, luotettava, ahkera, sopivasti energinen, innostunut, joustava, kunnioittava jne. jne. Entäpä se ”ei niin hyvä ja mukava”? ”Negatiivinen, välinpitämätön, laiska, sulkeutunut, itsekäs, myrkyllinen, kielteinen, joustamaton jne. jne. Niin, nuo kaikkihan löytyvät meistä kaikista tilanteesta riippuen, mutta me voimme itse päättää – eikö?

Mitä sinä annat työyhteisöllesi – saatko tarpeeksi työyhteisöltäsi?

Miten se sekoitussuhde menikään? 80 – 13 – 7. Äkkiseltäänhän tuo on mainio böörböni, mutta ihan vaan muistin tueksi, ettei totuus unohtuisi. Kehonkieli 80% – äänenpainot 13% – sanat 7%. Tuosta ne kuuluisat vuorovaikutustaidot rakentuvat….

Kiitos Hannu 😊 Kyllä, baarimestarin opinnot ja arki on niin paljon muutakin kuin reseptiikan ja valmistustekniikoiden omaksumista, ipojen ja apojen nuuhkimista tai niiden cocktailien kanssa touhuamista. Olen varmaan syvällisimmät postaukset jo aikaa sitten sinun koulutuksiin liittyen julkaissut, joten alla olevista linkeistä ajassa taaksepäin.

https://virtuaalibaari.fi/2019/03/18/ihan-liian-isossa-olohuoneessa/

https://virtuaalibaari.fi/2017/09/30/ma-vaan-oon-tammonen/

https://virtuaalibaari.fi/2015/08/28/aidosti-ja-aina-lasna/

Kuvat © Ari Manninen