Tatiana ja Sonja rullasivat kohti Rovaniemen kansainvälisen lentoaseman kiitotietä kun lakeuksilta tuttu karismaattinen hahmo jo Purjehti Toripuistikkoon baarimesujen vieraaksi. Finlandia Vodkan Global Mixologist Pekka Pellinen (Brown Forman Finland) ja ohjelmassa ammatillisen ajatusmaailman pöllyttämistä & tukistelua sekä rajojen rikkomista mm. leikkien, tiedostettujen cocktailien kera. Kuin varkain vitosen baariluokassa nähtiin myös yksi viileimmistä tempuista ikinä kun Annika onnistuneesti avasi samppanjapullon cocktail-lasilla sabrage-tekniikan lainalaisuuksia hyödyntäen. ”Tänään leikitään tiskin takana – onko se hyvä vai huono asia? Muodostakaa oma ammatillinen näkemyksenne ja päättäkää itse.”
Mitä maailmalla? ”Tarjoiluastiat, tiedostetut cocktailit ja aineosien sekä raaka-aineiden alkuperä, infusion-ajattelu, jokaisesta kaupungista löytyy jännä (jänniä) baareja, kaikkialta tulee hyviä juttuja…
”Miksi lopputuloksesta tulee niin erilainen? Mitä kaikkea voi mennä pieleen, mitkä jutut eivät anna anteeksi?”
Paikalla olleet tietävät – ja muistavat 😉
”Lisäarvoa – mihin pystyt itse vaikuttamaan? Mitä jos juoman ajattelisi ruokana – pitäisikö? Älä koskaan vähättele juomasekoituksen nimeä, tuoksua ja koristetta. Oma fiilis – yllätä minut – ”on the edge”, henkilökunnan lukutaito ja pelisilmä – asiakas on ns. hallussa.
”Jos et pysty tekemään asioita loppuun asti, niin jätä tekemättä. Ei ole oikeaa tai väärää – mitä on liikeidean mukainen tekeminen? Kaikelle pitää olla perustelu…”
Kiitos Pekka ja Brown Forman Finland – Söör, aina ilo & yhtä sykähdyttävää 🙂 Saatiin paljon vahvistusta ja funtsimista, hetki pitää sulatella. Niin, mitä jos sitä ihan oikeasti alkaisi tehdä erilailla ja viis veisaisi kollegoiden tai alan yleisesti ”hyväksymystä” ammatillisesti näkemyksestä – kuka sen tosiaan sanoo mikä on oikein tai väärin, mitä voi ja saa tai ei saa tehdä.
Kuvat © Ari Manninen
ps. Tämä muuten oli virtuaalibaarin postaus #400 😉