lok in

lok in

1 aloitus

Ovella odottanut Baarimestareiden viikon 41 viimeinen vieras oli Veli Salonen Edrington Finlandilta. Päivän ohjelmassa rypäletisleiden perusteet ja Skottiviskit taukojumpan kera – postauksen lopussa bonuksena yksi kuva vuosien takaa 😉

Ennen Velin vierailua, itse asiassa jo ennen Pietikäisen Mikon, oli porukka mennyt läpi näyttelijä / ohjaaja / kouluttaja Hannu Frimanin koulutuspäivän, jonka aiheina olivat ne kuuluisat esiintymis- ja vuorovaikutustaidot – sanoilla ja niiden sävyillä, ilmeillä ja eleillä kun on merkitystä. Hauska ja toimiva päivä, kuten tämän oloiset koulutukset aina, kun ei aleta leikkiä ”joustoa polviin – kaadu niin sinut otetaan kiinni” jutuilla. Osaatko nauraa itsellesi? Nauravatko asiakkaat sinulle koska olet oikeasti hauska ja mukava (vai kenties pelle)!?

Tislaamaan – aloitetaan rypäleistä

2.1

2

3

4

Tasting is believing  – keep an open mind and mouth!”

5

Tieto (mistä – missä – miten – kuka – miksi) ja aistinvarainen tutustuminen alle, jonka jälkeen käyttämään tuotteita ja tekemään asioita. Miksi konjakki muuten on niin vaikea tuote? Miksi se pitää muka tarjota siitä pyöreästä aloituskuvan pallosta, ”konjakkilasista”, joka ei tee tuotteille oikeutta. Miksi valikoimassa pitäisi olla jokaiselle asiakkaalle heidän omaa lempimerkkiään, rahaa joka seisoo back baarissa ylähyllyllä pimeimmässä nurkassa – mainio sisustuselementti!?

Lisää konjakista: https://virtuaalibaari.fi/kuvagalleria-manninen/?album=4&gallery=25

6

Ja Skotlantiin

8.1

8.2

8.3

Suoraan tislauspannusta – nyt tiedän 😉

8.4

9

Seuraava 😉

Se luvattu taukojumppa – ja lähtee…

11.1

11.2

11.3

12

13

Tislauspannuilla lommoineen todellakin on merkitystä, puhumattakaan puusta jota on käytetty tynnyreihin. Puutahan me juomme, kun juomme pitkää tynnyrikypsytettyä viskiä. Milloin tiedän viskistä tarpeeksi – mitä tulee tietää, mikä on työni kannalta oleellista tietoa? Voiko viskiä koskaan oppia täysin ymmärtämään?

Lisää viskistä:

https://virtuaalibaari.fi/2012/01/15/turvetta-ja-teerenpelia-osa-1/

https://virtuaalibaari.fi/2012/03/10/taytta-teerenpelia/

https://virtuaalibaari.fi/kuvagalleria-manninen/?album=4&gallery=30

14

16

Jälleen yksi uusi tuttu – ammatillinen verkosto laajenee

Ja viikon 41 perjantai meni jälleen irroitellessa tiskin takana, omien tutkintoon liittyvien tehtävien esim. myyntikampanjan ja siihen liittyvän myynninedistämismateriaalin suunnittelussa jne. Näin – olemme saapuneet viikolle 46 ja sen suhteen jo tiedätte mitä tuolloin tapahtui. Kuplillahan se alkoi 😉 Baarimestarin erikoisammattitutkinnon syyslukukauteen liittyen onkin enää yhteenvedon aika, jonka jälkeen päästetään tyypit lumi- ja Joulusesongin kimppuun omille työpisteilleen.

Hyvää Itsenäisyyspäivää

1

Yllä oleva kuva (pahoittelen huonoa laatua) on Bosniasta Camp Jussista ja leirin suomalaisten vuoden 2000 Itsenäisyyspäivän iltajuhlista. Kyseessä on muuten ylivoimaisesti erikoisin ”baaritiski” jolla olen urani aikana työskennellyt (kyllä – kuvassa ollaan) – leirin korjaamon ”rasvamonttu” 😉

 

Kuvat © Ari Manninen

Vastaa