Tervetuloa Juho ja Bacardi-Martini Finland, ja kuten kaikkien vierailijoiden kohdalla, ohjelmassa paljon asiaa baarityöskentelystä ja baarimestarin roolista. Tarkemmin sitten vermuteista, niistä baarin pölyisimmistä pulloista, joita ilmankaan ei pärjää, ja jotka sitten aikanaan kaadetaan viemäriin. Vai jotain ihan muuta? Jotain, joka taipuu moneksi ja moneen, ja jolla tehdään rahaa. Entäpä sinä baarimestarina – taivutko sinä moneksi ja moneen vai rajoittaako tekemistäsi kapea katsanto ja kollegoille tekeminen kuppikunnilla höystettynä? Vieläkö moista oikeasti on olemassa ja miksi!?
Mikä sinun ensimmäinen vermuttimuistosi on? Näin se lähti ja lopputulema erinomainen. Kyllä se vaatii sen aistinvaraisen ohjatun tutustumisen, että tuotteet ja tuoteryhmät oikeasti aukeavat. Aika nopeasti opit tuntemaan tuotteet ja kun se kuuluisa ymmärrys niiden ympärille syntyy, niin kaikesta vain tulee helpompaa – vermutit ovat malliesimerkki tästä. Alkuun varmasti ”outo ja haastava” tuoteryhmä, vaikka onkin niin tuttu klassisten juomasekoitusten reseptiikoista, mutta tunnetko ja tiedätkö oikeasti. Kun tulet sinuiksi, niin maailma aukeaa ja ”klassiset tekemistä rajoittavat” 1:n ja 2cl:n annokset, puhumattakaan bar spooneista, muuttuvat mainioksi ”rajojen rikkomiseksi”. Vermuteista(kin) todellakin on niin moneksi, pitää vain uskaltaa, ja tuo uskaltaminenhan pohjaa…
Kukaan ei tuota tietoa & taitoa kotiin kanna, joten eläköön oma aktiivisuus ja valmius työntekoon tälläkin saralla. Miksi suomalaisen baarityöntekijän (baarimestarin) tuotetietous on vuodesta toiseen aika ohutta ja sitä ei välttämättä koeta oman työn kannalta tärkeäksi, ei aina edes oman back baarin osalta?
Kiitos Juho – jälleen kerran juuri sitä mitä haettiin ja haetaan. Aina se lämmittää mieltä, kun porukoita kohdallaan tasavertaisina ja kaikki jaetaan avoimesti mitään pimittämättä. Ja hei, Menestystä uuteen 🤝💪
Tyylikkäitä bitterinuotteja ja liukkaita turboahdettuja makuja. Karvaus – kituuko asiakas sinun ja luomuksesi edessä? Salivating – HÄ?
Tekemisen meininki ja oivaltamisen ilmeet…
Uuden syksyllä 2025 aloittavan ryhmän haku on auki ja ryhmä alkaa rakentua kovaa vauhtia. Jos, niin tästä linkistä hakuilmoitus vetämään ja syksyllä sorvin ääreen.
Nyt ollaan jännän äärellä. Islayn savuisuutta, Välimeren suolaisuutta ja…
Tähän kuvaan tiivistyy niin paljon – pitkälle on päästy siitä. kun aikanaan aloitettiin.
Lento aikataulussa ja viikon viimeinen vieras, Tervetuloa! Lähetään koululle…
Kuvat © Ari Manninen