Karttunen, Mikael Karttunen ja Anora. Luvassa kokonaisvaltainen ja syvällinen ammatillinen tuuletus – paikalla aikojen kuluessa olleet tietävät, ja kohta tämäkin porukka. Päivän otsikko on vanha tuttu, mutta aina tämä tulokulma vain uudistuu. Tähän postaukseen voisikin kirjata ”oppikirjallisen verran tavaraa”, jo pelkästään omiin muistiinpanoihin tukeutuen, mutta mennään kysymysten kautta, sille kuuluisalla miksi-sanalle vastausta etsien…
Sillä mitä sinä näet ei ole merkitystä, mutta se merkitsee miltä sinä näytät, eikö? Miltä asiat oikeasti näyttävät? Tule ulos baarimestarin päivittäisestä kuplasta – tulethan? Luo baarimestarille ja baarimestaruudelle merkitys, sillä automaattikin voi hoitaa homman ja laadukkaasti?
Vieraita vai asiakkaita – jotain eroa, onko sillä väliä? Kuinka ymmärtää vieraita paremmin? Mietithän asioita vieraan näkökulmasta vai tuputatko koko ajan baarimestarin näkökulmaa ja vielä päin näköä? Nostatko itseäsi baarimestarina muiden kustannuksella?
Ymmärryksen kautta on helppo tehdä valintoja ja enemmän oikeita ratkaisuja, niitä valistuneita valintoja – miten minä oikeasti voin vaikuttaa yritykseni tekemiseen?
Tietävätkö aivosi hymyiletkö oikeasti?
Mikä on sinun miksi? Löydä oma miksi – mikä tekee työstäsi tärkeää, merkityksellistä?
Ei syvemmän osaamisen ja ymmärryksen tarve ole mihinkään kadonnut? Tieto ja taito ovat olemassa, mutta puuttuuko rohkeus? Miksi tuijotetaan sitä mitä muut tekevät? Kun kaikki tieto ym. ovat kaikkien saatavilla koko ajan, niin siitäkö johtuu, että kaikki tekevät samoja asioita? Osaavaa porukkaa, mutta kaikki näyttää ja maistuu samalta, henkilötkin? Missä ovat yllätykset ja persoonat? Samaan lopputulokseen pääsee montaa eri reittiä, mutta mikä on se ”paras” reitti elämyksellisyyteen – milloin koettu on jotain niin harvinaista ja henkilökohtaista?
Mitä se kuuluisa kärkisokeri oli ja miksi? Entäpä cocktail – unohtuiko vesi?
Uuden syksyllä 2025 aloittavan ryhmän haku on auki ja porukka rakentuu kovaa vauhtia. Jos, niin tästä linkistä hakuilmoitus vetämään ja syksyllä sorvin ääreen.
Näin 😊 HUIMAA !! Kiitos Mikael. Opinnot ovat jo niin pitkällä, että näin sen kuuluukin mennä. Oli ja on aika jalostaa omia ajatuksia, näkemyksiä, kaikkea jo opintojen aikana koettua ja omaksuttua, niin omaan työhön kuin yleensäkin elämään liittyen. Mennä sinne syvään päähän ja toisinaan vieläkin syvemmälle.
Kaksi lähijaksoa jäljellä ja porukka valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Pohjavalu on jo valmis ja se on sitten tyypeistä itsestään kiinni kuinka pitkälle oman ammatillisuutensa jatkossa vievät. Opintoihin liittyen on ohjelmassa vielä mm. läjä näyttöjä sekä myyntikampanja- ja juomalista-analyysejä. Legendaarinen Ramos fizz -rypistys, road trip Tornion Panimolle, Tony & Kyrö, Popo, suolaista & makeaa valmistujaiskahvittelut sabragen kera…
Miten toteuttaa liikeidean näköisesti – ja meidän liikeideamme oli?
Kuvat © Ari Manninen