Sitä aina silloin tällöin pääsee tekemään jotain ammatillisesti enemmän kuin hienoa, kuten nyt, kun Sivulan Tony (Kyrö Distillery Company) asteli torppaha sisähä (jotenkin noin?). Asialistalla suomalainen viski ja loppuhuipentumana oman viskiblendin teko, niin henkilökohtaisen kuin ryhmän yhteisen. Enemmän kuin haastavaa, ja samalla niin kiehtovaa…
Otetaan ”teoriaosuus” alta pois, ennen kuin pistetään lusikat, pipetit ja mittalasit laulamaan. Miten suomalainen viski voi juuri nyt ja miltä näyttää sen tulevaisuus? Suomalainen puu tynnyrin päätyinä – tulossa? Milloin? Kotimainen turve? Makean veden turve vs. Islayn savupommit – suomalainen vs. skottilainen. Savua, savua ja lisää savua?
Milloin viski on kaupallinen tuote?
No niin. aloitetaan. A, B, C, D, kissa kävelee 🤔
Helppoa, ei todellakaan…
Kiitos Tony ja Kyrö Distillery 👌 Aivan huippua ja arvostamme suuresti, että saimme mahdollisuuden moiseen herkkuun – blendaus. Ajatus ja ymmärrys lisääntyivät jälleen huimasti. Muistijälki tulee olemaan pysyvä. Sitä aina puhutaan elämyksistä, toisinaan inflaatioon asti, mutta nyt kyllä oli kyseessä sellainen. Kiitos !!
Uuden syksyllä 2025 aloittavan ryhmän haku on auki ja rakentuu kovaa vauhtia. Jos, niin tästä linkistä hakuilmoitus vetämään ja syksyllä sorvin ääreen.
Mukavasti oltiin ajassa kiinni, kun jo huhtikuussa 2015 aloitettiin yhteistyö Kyrön kanssa tämän koulutuksen tiimoilta (vielä erikoisammattitutkinto). Tuolloin baarimestarit ”hyväksyttävästi syvennettiin Kyrön meininkiin ja tuotteisiin” Koskisen Mikon toimesta. Paljon on vettä virrannut tuon jälkeen, viimeisen kymmenen vuoden aikana, niin Ounasjoessa kuin Kyrönjoessa…
Jaaha, se olisi lukkarissa road trip Tornionlaaksoon. Maltaat ja humalat, here we come…
Kuvat © Ari Manninen