Se alkaa loppusuora häämöttää baarimesujen opintojen suhteen. Näyttöjä annetaan, myyntikampanjoita menossa, juomalistoja laaditaan ja analysoidaan ym. ym. – mainio laadukas tekemisen meininki. Yksi olennainen osa modernia baarityöskentelyä ovat laadukkaat ammatilliset verkostot, joten ei muuta kuin verkostoidutaan ja seuraava vieras sisään jakamaan omaa osaamistaan ja näkemystään. Virran Jani Oulusta ja Cocktail Co. Mitä se yrittäjyys on? Entäpä mitä tulee huomioida, kun aletaan myydä omia palveluita cocktail catering -nimikkeen alla? Jani, stage is yours…
Ihmettelyn alla mietitty ja customoitu baaritiskin pätkä, joka kulkee näppärästi mukana.
Enemmin tai myöhemmin joku tulee nykäisemään hihasta, että voisitko tulla ja hoitaa? Mitä on cocktail catering? Nopia keikka, jonka hoitaa tuosta vaan, vai jotain ihan muuta? Tarkkaan laskettuja askeleita ja työtunteja, lukemattomia liikkuvia osia, jotka tuppaavat muuttumaan matkan varrella? Helppoa? Kerro Jani…
Aistit auki ja aidosti läsnä – tarjolla jälleen rekisteröimisen arvoista uutta näkemyksen kera…
Mikä määrittelee sinun tekemistäsi, mihin valintasi perustuvat? Onko sinulla joukoissasi mentoria, jonka puoleen kääntyä, jolle kilauttaa?
Olihan mukava päivä – Kiitos Jani, kun jälleen kerran jaoit näkemyksesi avoimesti. Aukeni kummasti yrittäjyys (SE oma baari) kaikkine kommervenkkeine, hyvine ja huonoine. Porukan ammatillinen näkemys jatkaa jalostumistaan ja tietyt mieltä kaihertaneet asiat saivat myös sen kaivatun ”ammatillisen hyväksynnän” ja sitä myöten varmuuden. Jatkossa kaikki on taas piirun verran helpompaa.
Vieras katosi tien päälle ja porukka suuntasi kylille. Avaa kummasti silmiä käydä tutustumassa toisten yrityksiin ja työpisteisiin livenä. Sitä alkaa huomaamaan asioita, kun pääsee paikan päälle, oli kyseessä sitten työergonomia tai se kuuluisa miljöön merkitys. Samaa työtä tehdään, mutta tosinaan niin erilaisilla tulokulmilla. Ja ainahan se lämmittää mieltä millä intohimolla ja ylpeydellä tyypit avaavat omaa työympäristöään ja yritystään, tapaansa tehdä, omia luomuksiaan…
Kohtuullisen haastava valikoima…
Näin. Homma jatkuu jälleen tulevalla viikolla, kun vieraita tulee ”joka kulmalta” – luvassa jälleen työntäyteinen lähipätkä. Uuden syksyllä 2025 aloittavan ryhmän haku on auki. Jos, niin tästä linkistä hakuilmoitus vetämään ja syksyllä sorvin ääreen. Ei se ammatillisen koulutuksen ja substanssiosaamisen merkitys ja tarve ole mihinkään kadonneet, vaikka järjestelmä joskus saattaisi niin antaa ymmärtää…
Kuvat © Ari Manninen